Cea mai ieftină și performantă dronă cu o cameră 4K este Xiaomi MI Drone

În cazul în care aveați de mult o fascinație pentru drone cu abilități de filmare HD, în curând, vă veți putea orienta către noua Xiaomi MI Drone. 

Disponibilă în două variante cu diferențe semnificative de performanță, noua creație a celor de la Xiaomi confirmă diversificarea portofoliului companiei într-un mod cât se poate de clar.

După câteva săptămâni se zvonuri și speculații, noua dronă a celor de la Xiaomi a fost anunțată oficial. Destul de accesibilă în comparație cu alternativele de la producători renumiți din domeniul dronelor, MiDrone poate fi achiziționată cu abilități de filmare Full HD 1080p sau 4K. Varianta mai ieftină va avea un preț de 380 de dolari, în timp ce modelul mai scump va sări până la 460 de dolari. Senzorul folosit de modelul 4K este un Sony de 12,4 megapixeli și funcționează atât pentru generarea de conținut video la 30 de cadre pe secundă, cât și pentru capturare de imagini statice în RAW.

Indiferent de variantă, Xiaomi Mi Drone vine la pachet cu un controller destul de atrăgător ce folosește un smartphone Xiaomi Mi pe post de viewfinder. În teorie, acesta ar trebui să fie suficient pentru a controla drona de la o distanță de aproximativ 2Km, în cazul modelului 4K și 1Km pentru varianta Full HD. Se alimentează printr-un port microUSB și include un buton dedicat pentru decolare și aterizare.

Pentru o autonomie specificată de aproximativ 27 de minute, drona folosește un acumulator de 5100 mAh ce poate fi schimbat cu ușurință. Quadcopterul, inspirat într-un mod cât se poate de evident de serie Phantom de la DJI este rezultatul filozofiei CEO-ului Lei Jun. ,,Vrem ca toți să-și poată permite produse bune. Din acest motiv am creat încă de la început Xiaomi.”

În principiu, ambele produse vor deveni creații de serie prin intermediul unui proces online de crowdfunding pe platforma Mi Home a chinezilor. Din păcate, momentan nu se știe dacă vor ajunge și în alte colțuri ale mapamondului pe canale oficiale sau vor putea fi achiziționate doar în China și țările din împrejurimi.

Alexandru Puiu
18:54 26.05.2016
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video