Cea de-a șaptea gamă de procesoare Intel Core, prezentată oficial

Cea de-a șaptea gamă de procesoare Intel Core, prezentată oficial

Gama de procesoare Intel Core Kaby Lake este acum oficială, iar cea de a șaptea generație de Intel Core promite îmbunătățiri considerabile când vine vorba de conținutul multimedia la rezoluție maximă.

Noile procesoare Intel Core se anunță considerabil mai bune decât cele din generația anterioară. Mai exact, la redarea conținutului video 4K local, ele sunt utilizate doar la 5% din capacitate și folosesc doar 0,5W. Generația anterioară folosea 40-70% din putere pentru redarea conținutului 4K local, iar consumul energetic era de 10,2W.

Când vine vorba despre conținutul 4K redat de pe Youtube, situația este și mai dramatică: în timp ce noul Intel Core i7-7500U folosește 10-20% din putere pentru a reda clipurile UHD stocate online, modelul i7-6500U folosește 70-80%. Cum vorbim despre procesoare cu ”U” în coadă, putem să ne imaginăm cât de puternică va fi următoarea generație de laptori și ce spor de autonomie vor avea dispozitivele

Cu toate că noile procesoare sunt considerabil mai bune (cel puțin în ceea ce privește conținutul 4K) decât cele din gama anterioară, ele nu sunt în totalitate noi. Ele sunt realizate prin același proces de fabricație pe 14nm ca și cele Skylake, dar Intel numește procesul ”14nm+”. Potrivit companiei, Intel Core Kaby Lake oferă o performanță în productivitate de până la 12% mai mare și o performanță web de până la 19% mai rapidă.

Deocamdată, compania a anunțat doar gamele Y și U, pentru Ultrabook-uri și laptopuri, dar nu a făcut niciun anunț privind modelele pentru desktop. Gama Y este pentru dispozitivele ultrasubțiri și consumă până la 4,5W, iar gama U oferă performanțe ceva mai bune, dar are și un consum mai ridicat. Și, cu toate că există și un model Core M3 în noua gamă, Intel pare că a renunțat la modelele M5 și M7, în favoarea unor modele din gama Y. Vitezele de bază pentru noile procesoare se învârt între 2,4 și 2,7 Ghz (gama U) și 1 Ghz și 1,3 Ghz (gama Y).

Revenind la conținutul 4K, trebuie menționat că noile procesoare sunt compatibile și cu standardele HDR și vin cu tehnologia Thunderbolt 3 care le va permite gamerilor pentru a se conecta la stații de andocare grafică externă și monitoare 4K. Mai mult, cei care fac editare video se vor bucura și ei de aceste performanțe îmbunătățite, noile procesoare fiind considerabil mai rapide când vine vorba despre lucrul cu fișiere video cu rezoluție mare.

Citește și: