Ce înseamnă certificarea militară la teste de impact pentru carcase

Ce înseamnă certificarea militară la teste de impact pentru carcase

Fiecare producător își realizează propriile teste de impact înainte să lanseze o carcasă, iar certificarea militară atestă standarde înalte de rezistență.

Standardul militar după care sunt testate carcasele este MIL-STD-810G, pe care ar trebui să îl căutați în descrierea produsului atunci când vreți o carcasă rezistentă. Standardul a fost creat de Armata Statelor Unite pentru testarea propriilor echipamente și a fost preluat de către diverse industrii, printre care și cea a carcaselor de protecție pentru device-uri. Asta nu înseamnă că armata testează aceste echipamente.

Certificarea militară MIL-STD-810G presupune ca suprafața pe care este lăsat să cadă un device să fie una din placaj de lemn, de 5 centimetri grosime, așezat peste o suprafață de beton. Device-ul este lăsat să cadă pe fiecare parte, colț și muchie, în total fiind 26 de căzături. De obicei, se fac 20 de căzături de la 1,2 metri, apoi încă 6, de la o înălțime de 1,8 metri, arată digitaltrends.com.

Producătorii au însă voie să folosească până la 5 carcase diferite pentru teste de impact. După fiecare căzătură, dar și la final, device-ul protejat de carcasă este inspectat pentru integritate structurală și funcționare. De aici, apare riscul ca producătorii să nu se conformeze exact cu certificarea militară despre care vorbim. Fiecare creator de carcase poate efectua propriul test, apoi poate susține că produsul creat ”atinge”, ”îndeplinește” sau ”depășește” standardul impus.

Dacă doriți să cumpărați o carcasă rezistentă pentru telefon și urmăriți standardul MIL-STD-810G, e important să cercetați puțin produsul și să aflați ce presupune mai exact testarea pe care un anumit producător o efectuează. Această certificare militară asigură un client că un telefon va fi funcțional după o căzătură de la 1,2 metri, dar detaliile sunt importante.

Atunci când cumpărați o carcasă, ar fi bine să vă uitați și la standardele de absorbție a șocului pe care aceasta le îndeplinește. Astfel, puteți să vă asigurați că telefonul arată bine la exterior după un impact, dar rămâne intact și în interior.

 

 

Citește și: