Ce părere are Stephen Hawking despre popularitatea lui Donald Trump

Ce părere are Stephen Hawking despre popularitatea lui Donald Trump

Putem fi cu toții de acord cu faptul că Stephen Hawking înțelege multe lucruri. Și totuși, chiar și pe el îl depășește popularitatea lui Donald Trump.

Cel mai faimos fizician al momentului nu a făcut antipatia sa pentru nominalizatul Partidului Republican tocmai un secret. A făcut în trecut glume legate de inteligența lui, iar recent a spus în cadrul Good Morning Britain a ITV următorul lucru: „Nu pot…E un demagog, care pare să facă apel la cel mai mic numitor comun”. Răspunsul a venit după ce a fost întrebat dacă înțelegerea sa a Universului înseamnă că poate explica popularitatea miliardarului.

„S-au dus zilele în care puteam să fim noi împotriva lumii. Trebuie să fim parte dintr-un grup mai mare de națiuni, atât pentru securitate, cât și pentru comerț”, a mai spus Hawking, în încercarea sa de a convinge votanții britanici că e înțelept să rămână în Uniunea Europeană.

Alegătorii britanici tind să susţină din ce în ce mai mult ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, conform unui sondaj efectuat de institutul ICM. Sondajul telefonic, comandat de ziarul The Guardian, relevă că 45% dintre britanici sunt favorabili ieşirii ţării din Uniunea Europeană. Rămânerea Marii Britanii în UE este susţinută de 42% dintre respondenţi. Restul alegătorilor sunt nehotărâţi. Un alt sondaj arată un scor de 47%-44% în favoarea ieşirii Marii Britanii din UE.

Din punctul de vedere al lui Hawking, sunt două motive evidente pentru care ar trebui să rămână parte din UE. Primul ar fi că promovează mobilitatea oamenilor, iar studenții pot veni în Anglia din alte țări pentru a studia și viceversa. „Și mai important, la nivel de cercetare, schimbul de oameni permite abilităților să se transfere mai repede și aduce oameni noi, cu idei diferite, derivate din backgrounduri diferite. Alt motiv ar fi unul financiar, pentru că Consiliul European pentru Cercetare dă sume considerabile de bani instituțiilor britanice.

Citește și: