Cați bani câștigă hackerii de pe urma datelor tale

Cați bani câștigă hackerii de pe urma datelor tale

Ai fi surprins de valoarea datelor tale personale pe internet.

Când vine vorba de datele noastre personale, mulți dintre noi am bănui că acestea se vând pe internet în schimbul unor sume imense. Însă ceea ce nu luăm în considerare de multe ori este faptul că datele personale furate, de cele mai multe ori, nu se comercializează individual, ci sunt incluse în baze de date uriașe care pot oferi informații în legătură cu milioane de utilizatori.

În aceste condiții, nu ar trebui să ne mire faptul că un hacker poate obține doar trei dolari pentru un cont de Netflix, un cont de mail și un social security number, folosit de americani. Un raport al celor de la Logdog, preluat de site-urile The Next Web și Business Insider, menționează informațiile cele mai des comercializate pe internet și valoarea acestora.

De exemplu, în cazul în care vrei să urmărești conținut pe Netflix folosindu-te de contul altcuiva, sau dacă vrei să beneficiezi de curse gratuite prin Uber, clienții trebuie să plătească între unu și doi dolari. Un cont Amazon, de cealaltă parte, poate avea o valoare cuprinsă între 70 de cenți și 6 dolari, în funcție de țara în care a fost creat și de cardurile cadou incluse.

Desigur, una dintre primele întrebări pe care multe persoane le-au adresat a fost următoare: poate funcționa o asemenea piață? După cum spune Raj Samani, unul dintre oficialii Intel Security, piața este una extrem de competitivă pentru vânzăroti, iar în cazul în care cumperi un cont Premium pe un site precum Brazzers, unii garantează chiar un abonament pe viață.

Asemenea conturi, cel mai probabil, se bazează și pe carduri furate. ”Nu vreau să spun că este o tranzacție lipsită de riscuri, însă ei încearcă să elimine cât mai multe dintre riscurile prezente”. În rest, conturile de Twitter au valori cuprinse între doi și patru trei, iar conturile de eBay pot valora chiar și zece dolari.

Etichete: