Câte milioane de utilizatori Facebook sunt în România

Câte milioane de utilizatori Facebook sunt în România

În ziua de azi, în jur de patru din zece români au cont pe rețeaua de socializare.

Cea mai populară rețea de socializare din lume, Facebook, a ajuns la o cifra uriașă de utilizatori în România, ceea ce înseamnă o rată de penetrare de 42% în rândul populației, apropiată de rata de conectare la internet din România, potrivit datelor publicate de site-ul facebrands.ro. Astfel, 88% dintre românii cu acces la internet au şi cont pe Facebook, relevă datele.

Reţeaua de socializare este mai populară în rândul tinerilor, după cum era de aşteptat. Din numărul total de utilizatori din România, 28,2% au vârsta cuprinsă între 25 şi 34 de ani, iar 21,7% între 18 şi 24 de ani. Doar 2,2% dintre cutilizatorii din România au peste 65 de ani, în timp ce 5,5% au între 55 şi 64 de ani, relevă statisticile facebrands.ro.

Distribuţia pe categoriii mai relevă că 50,5% dintre utilizatorii români ai reţelei Facebook sunt bărbaţi, 44% dintre utilizatori sunt căsătoriţi, iar 33% singuri. Doar 7,46 milioane de utilizatori de Facebook din România, adică 88% din total, şi-au setat oraşul în care locuiesc. Dintre aceştia, 1,64 milioane – 22% din numărul total – trăiesc în Bucureşti, în timp ce câte 260.000 trăiesc în celelalte mari oraşe ale ţării – Iaşi, Cluj şi Timişoara.

Pe locurile următoare se situează oraşele Constanţa (202.240 utilizatori), Craiova (191.050) şi Braşov (170.120). Recent, un atac malware a păcălit aproximativ 10.000 de utilizatori de Facebook din toată lumea și a reușit să le infecteze dispozitivele, potrivit unui comunicat remis Playtech. Dispozitivele compromise au fost folosite ca să atace conturile de Facebook, astfel încât să permită propagarea prin intermediul prietenilor victimei și alte activități frauduloase.

Phishingul este o metodă de hacking la fel de veche ca internetul. Cu toate astea, oamenii încă îi cad în plasă, îmbogățindu-i pe hackeri. Dacă acum câțiva ani, vorbeam despre campanii de phishing pe email, acum acestea s-au răspândit pe rețelele sociale și parcă nu trece o lună fără ca cineva din listă să te inunde cu link-uri dubioase.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: News.ro