04 apr. 2016 | 13:27

Cât trebuie să lucrezi pentru a-ți putea cumpăra un iPhone

ACTUALITATE
Cât trebuie să lucrezi pentru a-ți putea cumpăra un iPhone

Românii trebuie să muncească de zece ori mai mult decât alți Europeni pentru a-și putea cumpăra un iPhone.

iPhone-ul este disponibil în zeci de țări diferite, însă cantitatea de muncă depusă de diverse persoane pentru a-și permite un asemenea telefon variază enorm. În timp ce în unele țări, o persoană obișnuită câștigă banii necesari după doar 20 de ore de muncă, în altele, o persoană este nevoită să lucreze peste 600 de ore pentru a-și permite un iPhone.

Munca pentru un iPhone

Informația aceasta a fost furnizată de un studiu realizat pe parcursul anului trecut. În cadrul acestuia, cercetătorii au comparat perioadele de muncă necesare pentru a achiziționa un Big Mac, o pâine sau un kilogram de orez. Uitându-ne peste tabelul de mai sus, putem vedea că o persoană din Zurich nu trebuie să lucreze decât 20 de ore pentru un iPhone 6, în timp ce un locuitor al Kievului va fi nevoit să muncească 627 de ore, sau nu mai puțin de 13 săptămâni.

În mod evident, studiul a fost efectuat de UBS pentru a evidenția diferențele în ceea ce privește puterea de cumpărare din diverse zone. Din câte se pare, au fos luate în considerare 15 profesii din 71 de orașe diferite. Bucureștiul este unul dintre locurile unde trebuie să muncești cel mai mult pentru un iPhone. Conform rezultatelor, media ar fi de 219 ore de muncă, una care ar plasa Bucureștiul pe locul 4, după Kiev, Jakarta și Mumbai. Mai multe informații puteți afla de pe site-ul oficial al companiei.