Cât de repede vei muri pe fiecare planetă din Sistemul Solar, fără un costum special

Cât de repede vei muri pe fiecare planetă din Sistemul Solar, fără un costum special

Neil DeGrasse Tyson explică într-un videoclip de pe YouTube cât de repede ar putea muri oamenii pe fiecare planetă din Sistemul Solar.

Spațiul nu este extrem de primitor cu oamenii, iar fără un costum special, moartea este un lucru sigur. Însă ceea ce nu mulți oameni cunosc în prezent este felul în care moartea se produce acolo. Lăsând la o parte ceea ce ați văzut probabil la un moment dat în filme, trebuie să știți că moartea unei persoane într-un asemenea loc nu este una foarte dramatică.

Astfel, după cum scriu și cei de la Futurism, atât timp cât nu încercați să vă țineți respirația în timpul fazei de decompresie, atunci veți putea trăi în jur de 30 de secunde fără a fi supus unor afecțiuni foarte grave. Cu toate acestea, după doar 15 secunde în care sângele este private de oxigen, veți leșina, iar ulterior, după câteva minute, se va produce moartea. Nici frigul, nici radiațiile și nici diferențele de presiune nu vă vor omorî, ci lipsa oxigenului.

Trecând peste acestea, este interesant modul în care Neil DeGrasse Tyson explică șansele oamenilor de a supraviețui pe alte planete. Pe Mercur de exemplu, în cazul în care vă aflați în acea zonă a planetei care nu este nici prea caldă și nici prea rece, veți trăi atât timp cât vă veți putea ține respirația. Venus, în schimb, este extrem de fierbinte și nici nu veți apuca să vă faceți probleme, din moment ce vă veți vaporiza aproape instantaneu.

Cu Jupiter, însă, povestea este una diferită. Alături de Saturn, Uranus și Neptun, Jupiter este unul dintre cei 4 giganți gazoși (sau planete joviene, conform Wikipedia) din Sistemul Solar. Din câte se pare, astronomii le clasifică uneori pe Uranus și Neptun ca „giganți de gheață”, cu scopul de a sublinia diferențele compoziției dintre ele și giganți de gaz mai mari, Jupiter și Saturn. După cum spune chiar omul de știință, pe Jupiter nu aveți un coborî, astfel că vă veți afunda în continuu până când veți fi distruși de presiunea uriașă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Etichete: