16 sept. 2016 | 13:08

Cât de rapide sunt încărcătoarele Samsung Fast Wireless

ACTUALITATE
Cât de rapide sunt încărcătoarele Samsung Fast Wireless

Încărcătoarele Samsung Fast Wireless promit o încărcare fără fir și mai rapidă decât ce avem deja la dispoziție, dar cât de rapide sunt, mai exact?

Majoritatea deținătorilor unui telefon Android ce este compatibil cu încărcarea wireless evită să se folosească de o astfel de tehnologie, deși nu mai este neapărat o noutate pe piață. Motivele sunt destul de clare: niciun telefon nu are în cutie un încărcător wireless, iar un asemenea device nu este mai rapid decât un încărcător clasic. Astfel, e doar o problemă de comoditate și de a renunța la ideea de cablu când alegem un astfel de încărcător.

Așa cum relatează și androidcentral.com, noile modele de telefoane Samsung beneficiază de un nou tip de încărcare wireless, Fast Wireless Charging, ce încearcă să rezolve problema încărcării lente.

Cum se comportă un încărcător wireless obișnuit?

Încărcătoarele Powermat și Qi sunt disponibile de ceva vreme pe piață și probabil sunteți deja familiari cu design-ul plat, ce permite așezarea telefonului pe încărcător. Există și alte variante, precum încărcătoare Qi de tip suport în care puteți introduce telefonul, acestea fiind utile în mașină.

Problema cu astfel de încărcătoare nu e design-ul, ci energia oferită la ieșire, cel mult 5V la o intensitate de 1A. Cu alte cuvinte, un Galaxy S7 se încarcă de la 9% la 100% în aproximativ 5 ore.

Dacă vrei să-ți lași telefonul la încărcat peste noapte sau pe birou, cât timp lucrezi, nu e o problemă prea mare. Când o încărcare cu un încărcător clasic poate să îți ofere 30% baterie în 10 minute, devine dificil să justifici utilitatea unui încărcător wireless.

Ce performanțe au încărcătoarele Samsung Fast Wireless?

Experiența cu un încărcător Fast Wireless e similară, având în vedere că telefonul trebuie așezat la fel, iar notificarea este asemănătoare. Un indicator ce arată că modul de încărcare rapidă este activ, apare în status bar. Rezultatele obținute fac însă diferența.

Același Samsung Galaxy S7 s-a încărcat de la 9% la 100% în puțin peste două ore, înjumătățind timpul necesar pentru o încărcare. Folosind aplicația Ampere, se observă că un încărcător Fast Wireless oferă aproape dublul performanțelor față de un încărcător clasic.

Nu este la fel de rapid ca un încărcător cu fir, ce reușește performanța de 90 de minute pentru o încărcare de la 9% la 100%, dar cu siguranță este o îmbunătățire semnificativă față de încărcătoarele wireless standard.

Merită un upgrade?

Încărcătoarele Fast Wireless Charger aduc îmbunătățiri reale când vine vorba de timpii de încărcare, dar în continuare, sunt un accesoriu ce trebuie cumpărat separat, nefiind livrat alături de telefon.

Un astfel de încărcător merită cumpărat dacă aveți în plan să cumpărați un încărcător wireless, dar trebuie să țineți cont că un încărcător pe cablu este, în continuare, varianta cea mai rapidă.