18 oct. 2016 | 10:59

Castelul lui Dracula te așteaptă să înnoptezi de Halloween, dacă ești un bun povestitor

ACTUALITATE
Castelul lui Dracula te așteaptă să înnoptezi de Halloween, dacă ești un bun povestitor

Dacă vrei să trăiești o aventură adevărată de Halloween, atunci Castelul lui Dracula este locul potrivit în care să-ți petreci noaptea, arată stiridinlume.ro.

Airbnb a rezervat castelul pentru noaptea de 31 octombrie și vrea să aducă musafiri în casa lui Dracula, modul în care este cunoscut de mulți Castelul Bran. Cu toate acestea, compania nu vrea să închirieze contra-cost castelul, ci vrea să ofere oportunitatea de cazare ca premiu pentru o competiție.

Două persoane ce vor fi desemnate câștigătoare ale concursului vor avea șansa să își petreacă noaptea de Halloween în impunătoarea fortăreață medievală, din Munții Carpați. Poate că vă întrebați care este totuși legătura dintre Dracula și Bran; pentru asta, ar trebui să-l citiți pe Bram Stoker.

Stoker este autorul celebrei opere despre vampirul însetat de sânge, iar majoritatea fanilor, dar și a criticilor sunt de părere că scrierea a fost bazată pe castelul Bran pentru a-i crea casa contelui. Interesant este faptul că Stoker doar a citit despre castelul Bran, deoarece nu a vizitat niciodată România.

Cei doi oaspeți, câștigători ai competiției, vor fi găzduiți de Dacre Stoker, strănepotul celebrului autor. Airbnb îl descrie pe Dacre ca fiind un ”expert respectat în domeniul vampirilor și un susținător pasionat al operei stră-unchiului său.”

Competiția Airbnb este una globală, iar cerințele sunt simple: pentru a lua parte, trebuie să scrii câteva rânduri despre cum ai reacționa și ce i-ai spune lui Dracula dacă v-ați întâlni față în față.

Câștigătorii competiției organizate de Airbnb vor intra în pielea Jonathan Harker, personajul principal al poveștii lui Stoker. Aceștia vor merge cu o trăsură până la castelul lui Dracula, apoi vor lua cina și vor înnopta în sicrie căptușite cu catifea.

Contele vampir al lui Stoker își are rădăcinile în imaginea lui Vlad Țepeș, cunoscut și ca Vlad Dracul. Porecla de Țepeș vine de la trasul în țeapă al nelegiuitorilor și al inamicilor, o pedeapsă brutală, preferată de domnitor. Vlad Țepeș nu a locuit niciodată la Bran, dar unele teorii istorice spun că acesta ar fi fost întemnițat o perioadă aici.