Care sunt cele mai influente gadgeturi din lume – TIME a publicat lista

Care sunt cele mai influente gadgeturi din lume – TIME a publicat lista

Una dintre cele mai influente publicații internaționale, TIME Magazine tocmai a publicat topul celor mai influente gadgeturi create vreodată.

Ideea din spatele acestui clasamen destul de subiectiv și neobișnuit a fost de a găsit dispozitivele care și-au lăsat amprenta pe întregul mapamond, au inspirat multe copii și, eventual, au dat startul unui trend. Cu alte cuvinte, nu a fost ușor deloc. Ca să înțeleți mai bine cum s-a pus problema, vă puteți gândi la discurile de vinil, care au dat startul înregistrărilor audio în urmă cu aproximativ 100 de ani și care, la scurt timp după au inspirat realizarea CD-urilor.

TIME Magazine tocmai a publicat un clasament intitulat 50 Most Influential Gadgets of All Time. Lista completă o găsiți online la această adresă. Pe prima poziție a clasamentului, spre surprinderea multora, s-a situat banalul iPhone. Acest terminal revoluționar a întrecut aparate precum Sony Walkaman sau chiar și Apple iPod.

În textul descriptiv care însoțește prima poziție din top se detaliază foarte clar motiv. Din câte se pare, întreaga industrie de telefoane mobile inteligente pe care o cunoaștem astăzi a fost influențată în proporție mai mică sau mai mare de primul iPhone, chiar dacă acela nu a fost sub nici o formă primul smartphone. Nokia sau Palm au făcut telefoane inteligente cu câțiva ani înainte, ,,dar nici unul nu a fost atât de accesibil și de frumos precum un iPhone. Dispozitivul Apple ne introdusă într-o epocă de telefoane plate cu touchscreen și butoane care apar pe ecran doar când ai nevoie, înlocuind în același timp telefoanele masive cu tastaturi glisante și butoane statice.

Pe listă mai găsiți foarte multe produse care s-ar putea să vă fi marca tinerețea sau copilăria, precum un video recorder Philips, sistemul Atari 2600, consola NES, primul Game Boy, Bravo Pager de la Motorola, primul Motorola Droid, camera Polaroid, e-Readerul Amazon Kindle, TiVo, primul Playstation, telefonul Nokia 3210 și Google Glass.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: