Care este adevărul despre misterioasa piramidă din Antarctica

Care este adevărul despre misterioasa piramidă din Antarctica

Sunt rare ocaziile în care câteva zile trec fără o teorie a conspirației, piramida din Antarctica fiind subiectul fierbinte de acum.

”Problema” cu această piramidă din Antarctica, descoperită cu ajutorul Google Earth, este că această structură nu este altceva decât un munte. Cu toate acestea, chiar și conspirația de acum este doar o versiune împrospătată a ceea ce s-a raportat deja de ani buni cu privire la piramidele de la Polul Sud.

Prima piramidă din Antarctica a fost descoperită în timpul expediției britanice de la Polul Sud, efectuată între 1910 și 1913. Inițial, descoperirea a fost secretizată numind structura chiar ”Piramida” și folosind-o în cadrul tuturor studiilor geologice ale zonei.

Geologii au mizat pe un dublu bluf la acea vreme, fără să-și imagineze că, un secol mai târziu, conspiraționiștii vor descoperi că piramida din Antarctica e chiar o piramidă, creată poate de o civilizație extraterestră.

Acum, un al doilea munte cu o formă asemănătoare a reaprins scânteia dezbaterilor. Noua formațiune geologică poate fi găsită la aceste coordonate: 79°58’39.25″S 81°57’32.21″W și este destul de evident că este un munte.

Dr. Mitch D’Arcy, geolog la Centrul German de Cercetare pentru Geoștiințe, din Potsdam, a declarat pentru iflscience.com că ”structurile în formă de piramidă sunt localizate în munții Ellsworth, un lanț muntos cu o lungime de peste 400 de kilometri, astfel că nu trebuie să ne surprindă că vârfuri muntoase apar deasupra ghețurilor. Aceste vârfuri sunt alcătuite din rocă, și este o coincidență faptul că acest vârf are forma de piramidă.”

Nu e o formă complicată, din punctul de vedere al acestuia, astfel că nu e o coincidență specială. Prin definiție, este un nunatak, adică un pisc ce iese deasupra unui ghețar sau a unui strat de gheață. Acesta are formă de piramidă, dar nu înseamnă că este o construcție artificială.

Deși pare că piramida din Antarctica este misterioasă, astfel de vârfuri sunt destul de comune. Matterhorn din Alpi, dar și muntele Bulandstindur, din Islanda, au aceeași formă.

În plus, nu există niciun avantaj pentru o bază secretă în Antarctica. Dacă ar fi existat așa ceva, cele mai puternice guverne din lume ar fi dat deja o bătălie pentru resurse. Din fericire, însă, tot ceea ce are de oferit Polul Sud sunt oportunități științifice.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: