Cablurile USB-C/HDMI te vor scăpa de adaptoare și bătăi de cap

Cablurile USB-C/HDMI te vor scăpa de adaptoare și bătăi de cap

Noul standard USB Type C are mai multe avantaje decât mufa reversibilă. Posibilitatea de a conecta un gadget direct la un display prin acest fel de cablu este una dintre ele.

USB-C este construit în așa fel încât un singur port să poată fi folosit pentru alimentare, transfer de date și redare video. Totuși, problema cu ultima dintre calitățile enumerate este că, până acum, cei care voiau să se folosească în așa fel de mufa USB-C trebuiau să folosească un adaptor care să transforme cablul în unul HDMI.

Totuși, HDMI Licensing LLC, compania din spatele HDMI, a anunțat un nou mod alternativ (Alt Mode) prin care dispozitivele cu porturi USB-C, cum ar fi laptopurile sau smartphone-urile, să scotă semnalul video către orice display compatibili fără niciun adaptor, ci direct printr-un cablu cu mufa HDMI la celălalt capăt.

Pentru unii, vestea nu pare atât de importantă, dar un accesoriu în minus înseamnă o cheltuială în minus și o grijă mai puțin.

Și mai important este faptul că integrarea unui standard aprobat de HDMI va elimina problemele de compatibilitate. Până acum, smartphone-urile au folosit tehnologii proprietare pentru a transmite semnalul video prin porturile microUSB. Aici vorbim despre MHL, SlimPort sau Display Link.

HDMI Alt Mode susține toate funcționalitățile standardului HDMI 1,4b, însemnând rezoluție 4K, sunet surround și HD 3D.

 

Din păcate, mai avem ceva de așteptat până vom vedea aceste cabluri pe piață. Ele ar putea ajunge în comerț la începutul anului viitor, dar asta depinde foarte mult și de companiile producătoare.

usb c hdmi

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: