Internetul reacționează la BREXIT: Nigel Farage, noua ”față” a Marii Britanii

Internetul reacționează la BREXIT: Nigel Farage, noua ”față” a Marii Britanii

Referendumul din Marea Britanie a produs unele reacții extrem de amuzante pe internet.

BREXIT-ul, adică decizia Marii Britanii de a părăsi Uniunea Europeană este cel mai important subiect al zilei. Rezultatele referendumului pentru BREXIT arată că britanicii nu vor să mai facă parte din UE, iar premierul David Cameron tocmai și-a anunțat demisia.

Desigur, un asemenea eveniment de proporții colosale nu putea fi ignorat de comunitatea online, chiar dacă rezultatele sale nu înseamnă că Marea Britanie va ieși imediat sau în viitorul apropiat din Uniune Europeană. Există, încă, numeroase metode prin care Parlamentul poate să ignore rezultatele acestui referendum, optând, astfel, pentru a rămâne în Uniunea Europeană.

O asemenea decizie ar fi considerată sinucidere politică, motiv pentru care nimeni nu știe cu exactitate ce se va întâmpla în viitorul apropiat. Trecând peste asta, trebuie să vă spunem că, într-un fel, Nigel Farage a devenit fața Marii Britanii pe internet. Liderul partidului UKIP, este cunoscut pentru populismul său și atitudinea eurosceptică și ar putea fi considerat unul dintre principalii arhitecți ai situației actuale.

Aseară, primele informații sugerau că oamenii își doresc să rămână în UE. Asta l-a determinat pe un utilizator de Twitter să declare că se va sinucide dacă se va trezi cu față zâmbitoare a lui Farage. Probabil v-ați dat seama că a urmat o avalanșă de tweet-uri care mai de care mai amuzante. Mai jos, le-am inclus pe cele care mi s-au părut cele mai reușite.

După cum mai spus, tabăra favorabilă BREXIT-ului a obţinut 51,9 % din sufragii după numărarea majorităţii voturilor din circumscripţii la referendumul istoric care a avut loc joi.  51,9% dintre britanici au votat pentru ieşirea din UE, iar 48,1% au votat pentru rămânerea în blocul comunitar, arată rezultatele finale anunţate după încheierea numărătorii sufragiilor. Aproape 17 milioane de britanici au votat pentru Brexit, faţă de 15,7 milioane pentru UE. Rata de participare a fost de 72,2%, iar peste 26.000 de buletine de vot au fost anulate. Comisia Electorală din Marea Britanie anunţă că Regatul Unit a votat pentru ieşirea din Uniunea Europeană.

colaj Brexit

Citește și: