BREXIT: Britanicii nu înțeleg ce înseamnă părăsirea Uniunii Europene și bombardează Google cu întrebări

BREXIT: Britanicii nu înțeleg ce înseamnă părăsirea Uniunii Europene și bombardează Google cu întrebări

Referendumul pentru BREXIT s-a încheiat și rezultatele nu sunt deloc bune: aproximativ 52% dintre cei care și-au exprimat opțiunea au ales părăsirea Uniunii Europene. Efecte vor fi multe în următoarea perioadă. Unul dintre ele este creșterea numărului de căutări pe Google legate de BREXIT. 

Britanicii au optat pentru BREXIT, adică părăsirea celui mai ambițios proiect politic la nivel global. În ciuda unor defecte evidente, Uniunea Europeană este bazată pe idei bune și este un simbol concret a unității europene după ce continentul a fost măcinat de două Războaie Mondiale. Totuși, de ce au votat englezii pentru BREXIT? Nici ei nu știu.

Pe contul de Twitter Google Trends a fost anunțată o creștere cu 250% a căutării ”ce se întâmplă dacă părăsim UE” la aproximativ două ore după închiderea urnelor de vot. Alte subiecte căutate de britanici sunt ”ce se întâmplă cu străinii dacă ieșim din UE” și ”ce se întâmplă dacă rămânem în UE”.

Răspunsurile simple la această întrebare pot fi deja observate: lira sterlină a scăzut considerabil în raport cu alte monede, premierul David Cameron a demisionat și țara este într-un haos economic și politic total.

Cu toate astea, răspunsurile reale, cele care țin de efectele pe termen lung ale BREXIT-ului, sunt incredibil de complexe.

În ciuda presiunilor externe și ale avertismentelor experților, britanicii care au ieșit joi la vot au ales să părăsească Uniunea Europeană, iar cei care nu au votat abia acum par să realizeze importanța adevărată a BREXIT-ului, atât pentru Marea Britanie, cât și pentru restul Europei.

Citește și: