09 feb. 2016 | 09:28

Brățara Pagaré te ajută să faci plăți cu un smartwatch Pebble

ACTUALITATE
Brățara Pagaré te ajută să faci plăți cu un smartwatch Pebble

Cei care au investit o sumă de bani importantă într-un smartwatch Pebble de acum se pot bucura și posibilitatea efectuării de plăți prin NFC.

În 2015 au fost lansate multe gadgeturi purtabile ce permit efectuarea de plăți în moduri cât se poate de intuitive. Apple Watch este cel mai popular dintre ele, dar Samsung Gear S2 se pregătește de un update ce-i va oferi aceeași funcționalitate, iar un ceas inteligent iminent de la Swatch este la fel de util. O serie de dispozitive foarte populare ce lipsesc din această listă sunt cele create de Pebble. Pe poziția a treia în topul global al producătorilor de smartwatch-uri, Pebble nu a integrat un modul de conectivitate NFC în gadgeturile sale.

Din fericire pentru posesorii de Pebble, soluția pentre efectuare de plăți în sistem tap-to-pay vine de la Fit Pay. Sub forma unei brățări inteligente compatibilă cu toate ceasurile Pebble Time, inclusiv recent lansatul Pebble Round, ceasul dobândește un senzor NFC perfect pentru plăți. Sistemul folosit de brățara Pagaré este atât de bine pus la punct și de versatil încât, prin intermediul său, veți putea efectua plăți în orice locații în care a fost implementat Apple Pay sau Android Pay. Motivul pentru compatibilitatea cross-platform constă în sistemul de autentificare bazat pe token-uri. Similar cu Apple Watch, pentru securizarea pe termen lung a sistemului de plăți Pagaré, acesta nu funcționează în momentul în care ceasul nu mai este la mâna voastră.

Momentan, Pagaré este în stadiu de proiect de finanțare pe Kickstarter, dar cu 29 de zile rămase a depășit deja 50% din pragul de 120.000 de dolari de care are nevoie pentru a deveni produs de serie. Ca prețuri, dacă prindeți primul val de înscrieri, veți putea pune mâna pe un astfel de gadget la 49 de dolari, dar prețul va crește cu ușurință la 69, urmând ca în comerț valoarea unei brățări inteligente Pagaré să fie de 89 de dolari. Primele unități vor fi livrate în iulie.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele