Borrowed Time e scurtmetrajul Pixar care s-ar putea să te facă să plângi [VIDEO]

Cei de la Pixar au devenit populari și au câștigat foarte multe premii prin intermediul unor subiecte sensibile ascunse în spatele unor animații amuzante. Borrowed Time este un astfel de exemplu lacrimogen care, cu siguranță, nu a fost creat pentru minori

Din partea unor adulți pentru un public foarte numeros format tot din adulți, acest scurt metraj vine de la Lou Hamou-Lhadjs și Andrew Coats, doi experți în animație de la Pixar.

După ce ne-am ridicat numeroase întebări despre lucrurile importante în viață în Up, despre drama jucăriilor de la finalul Toy Story 3 și despre decizia lacrimogenă a lui Bing Bong în Inside Out, Borrowed time face, din nou, o treabă foarte bună în a apela la coarda sensibilă. În definitiv, chiar dacă acesta este un proiect independent al angajaților Pixar, în doar câteva minute, nivelul de empatie generat este extraordinar.

După ce a fost la numeroase festivaluri și a câștigat o serie de premii, Borrowed Time ajunge acum online, gratuit, pentru a fi vizionat pe Vimeo. ,,Un scop al nostru a fost că realizăm ceva ce contestă animația ca fiind un gen artistic de sine stătător, unul dedicat copiilor.” Astfel descrie Hamou-Lhadj gândul care a dat startul acestei povești detaliate în Borrowed Time. ,,Am vrut foarte mult să facem ceva ce era un pic mai serios și destinat adulților din punctul de vedere al alegerilor tematice, o demonstrație că animația poate fi un mediu menit pentru a spune orice poveste.

Rezultatul final, fără echivoc, vă aduce aminte de realizările anterioare ale Pixar. Aspectul general este din același spectru, dar caracterele extrem de expresive nu încearcă să fie amuzante. Accentul se pune pe modele, pe animație și pe mediul ambiant. Din primul moment, viața grea trăită de personajul principal se reflectă în ridurile de pe față, cutele pe cămașă și fiecar cusătură suplimentară menită să ascundă experiențele neplăcute. Acesta este un alt fel de film Pixar, și ar fi păcat să nu-l urmăriți, iar dacă va încântat teribil, puteți arunci o privire și pe cele două minute de making-of de mai jos.

Alexandru Puiu
10:49 18.10.2016
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video