BMW Motorrad Vision Next 100 este motocicleta flexibilă a viitorului [VIDEO]

BMW Motorrad Vision Next 100 este motocicleta flexibilă a viitorului [VIDEO]

BMW își celebrează centenarul în acest an, iar cel mai nou proiect dezvăluit este motocicleta flexibilă pe care nu mai ai nevoie de echipament de protecție.

2016 marchează 100 de ani de la înființarea companiei de automobile BMW, iar sloganul acestui eveniment este ”The Next 100 Years.” Ca parte a celebrării, BMW a creat o serie de concepte care imaginează automobilele din viitor, iar la Los Angeles a fost prezentat cel mai nou astfel de design, motocicleta flexibilă.

Conceptele de mașini și de motociclete se împart în două categorii. Prima reprezintă creații ce pregătesc oamenii pentru modele ce vor apărea în câțiva ani, iar a doua este reprezentată de automobile sau de vehicule pe două roți ce sunt rupte parcă din filme SF, imaginând tehnologii mai îndepărtate. BMW Motorrad Vision Next 100 face parte din a doua categorie, bineînțeles, dar asta nu face proiectul mai puțin interesant.

bmw motocicletă flexibilă 2

BMW a început să folosească sloganul ”dinamică eficientă” în ultimii ani, dar designerii companiei l-au aplicat literalmente în cazul e față, motocicleta flexibilă având ”dinamica” accentuată. Într-adevăr, motocicleta se mișcă precum una normală, dar cadrul și motorul se pot reconfigura în funcție de condițiile de deplasare. Deși motorul este unul modern, cu emisii zero, are același design ca motoarele boxer orizontale, aflate pe motocicletele BMW din prezent.

Cadrul triunghiular negru, creat pentru a rememora prima motocicletă BMW, modelul 1932 R32, își schimbă forma și se mișcă, reușind asta cu ajutorul unor îmbinări pe care le-am vedea și pe o motocicletă normală. Direcția se ajustează în funcție de viteză, de asemenea. La viteze mari, cadrul devine mult mai rigid și mai stabil. Roțile se adaptează, de asemenea, și se pot reconfigura pentru a optimiza confortul și manevrabilitatea, arată arstechnica.com.

Motocicleta flexibilă este doar jumătate din poveste. BMW propune și un costum bionic pentru motocicletă, și un ecran pentru realitate augmentată, ce poate oferi motociclistului informații despre drum. BMW vrea chiar să dovedească faptul că o asemenea motocicletă este sigură de condus și fără echipamente de protecție.

Citește și:
Etichete: