30 aug. 2016 | 10:15

Blu Pure XR aduce performanțe bune și 3D Touch la un preț decent

ACTUALITATE
Blu Pure XR aduce performanțe bune și 3D Touch la un preț decent

Blu Pure XR este cel mai nou smartphone al producătorului american de terminale accesibile, iar performanțele sale trădează faptul că s-ar adresa unui segment de utilizatori premium.

De-a lungul anilor, deși nu au fost foarte eficienți în propagarea telefoanelor proprii dincolo de granițele SUA, cei de la Blu au devenit sinonimi cu producția de smartphone-uri accesibile cu un raport preț/performanță peste medie.

Nu este vorba doar de telefoane ieftine. La 299 de dolari, noul Blu Pure XR este departe de a fi ieftin. În schimb, este mult mai accesibil decât majoritatea smartphone-urilor de top, iar la aproximativ jumătate de preț, nu prea vă invită la compromisuri. În plus, vorbim de un telefon care este oferit la această valoare nesubvenționat și fără vreun abonament.

La aproximativ un an după lansarea ultimului dispozitiv din gama Blu Pure, se pare că respectivul aparat a fost un succes, având în vedere că acum are parte de un urmaș. Complet din aluminiu, Blu Pure XR este construit în jurul unui panou Full HD Super AMOLED protejat cu Gorilla Glass 3 și dotat cu mult râvnita funcție 3D Touch. Dintre dispozitivele cu Android, se numără printre puținele care au reușit să porteze tehnologia introdusă de Apple anul trecut odată cu lansarea iPhone 6S.

La interior, același Blu Pure XR ascunde o combinație foarte potentă dintre un octa core MediaTek Helio P10 și 4GB RAM. Spațiul de stocare este 64GB, iar partea de captură este o combinație între o cameră principală de 16 megapixeli și una frontală pentru 8 megapixeli. Din aceeași ecuație nu lipsește un senzor de amprentă pentru securitate sporită, un acumulator generos de 3000 mAh și un port USB Type-C reversibil pentru o sincronizare mai rapidă a datelor și încărcare în timp mai scurt.

Blu Pure XR vine cu posibilitatea extinderii spațiului de stocare prin microSD, are instalat Android 6.0 Marshmallow și e certificat DTS. Disponibil pe gri și auriu, noul telefon poate fi achiziționat de pe Amazon.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele