Blackberry va colabora cu Ford pentru a dezvolta mașina viitorului

Blackberry va colabora cu Ford pentru a dezvolta mașina viitorului

Compania canadiană a încheiat de curând un parteneriat foarte important cu producătorul auto.

În urmă cu câteva săptămâni, în timp ce Google își încerca norocul în domeniul telefoanelor, BlackBerry lansa cel de-al treilea smartphone al său cu Android. Noul DTEK60 ar putea fi unul dintre ultimele gadgeturi lansate vreodată de compania canadiană, aceasta concentrându-se acum asupra altor sectoare. După cum scrie site-ul Verge, Blackberry a anunțat în mod oficial un parteneriat cu producătorul auto Ford, conform căruia canadienii ar urma să lucreze la software-ul care ar putea fi implementat în următoarea generație de mașini autonome comercializate.

Astfel, Blackberry a anunțat în mod oficial că va pune bazele unei echipe speciale de inginerim, al cărei rol va fi să îi ajute pe cei de la Ford să încorporeze mai multe elemente de software Blackberry, printre care se vor număra și sistemul de operare QNX Neutrino, tehnologia pentru securitate Certicom și diverse programe pentru procesarea audio, în viitoarele mașini Ford.

Oficiali din cadrul Blackberry au anunțat de mai multe ori pe parcursul timpului că au de gând să transforme compania într-una de software, iar colaborarea cu Ford ar putea fi un pas important. Producătorul a anunțat că vrea să livreze în jur de 100.000 de taxi-uri autonome companiilor de ride-sharing până în anul 2021. Mai mult decât atât, Ford ar vrea să le ofere consumatorilor de rând mașini autonome până în anul 2025, motiv pentru care a dublat numărul muncitorilor care se ocupă de perfecționarea acestora și a triplat numărul de vehicule autonome folosite în cercetare.

QNX este una dintre marile speranțe Blackberry, însă canadienii vor avea parte de concurență serioasă în viitor din partea unor giganți precum Google, Baidu sau Mercedes.  În luna iulie a acestui, oficialii companiei au luat o decizie extrem de dificilă, renunțând la dispozitivul Classic, unul din modele care i-au adus recunoaștere pe plan mondial.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: