Black Friday 2016 la eMAG și ceilalți comercianți: ce să nu cumperi în Vinerea Neagră

Black Friday 2016 la eMAG și ceilalți comercianți: ce să nu cumperi în Vinerea Neagră

Black Friday 2016 vine cu numeroase reduceri la diverse produse, însă asta nu înseamnă că toate produsele la ofertă merită cumpărate.

La fel ca în fiecare an, Black Friday reprezintă ocazia perfectă pentru românii care doresc să-și achiziționeze un telefon sau o tabletă nouă, sau care vor să-și actualizeze gadgeturile actuale cu componente noi. După cum am mai spus în trecut, există câteva lucruri de care trebuie să țineți cont în această perioadă: importanța mediului online și documentarea sunt doar două dintre acestea.

Chiar și așa, însă, există riscul ca unii utilizatori să se orienteze asupra unor ”oferte” pe care nu ar trebui să le ia în seamă în mod normal. Din această cauză, am creat acest articol, în care menționăm câteva dintre produsele pe care nu ar trebui să le cumperi în Vinerea Neagră.

Black Friday 2016 – Ce să nu cumperi

Televizoare cu branduri necunoscute. Televizoarele se vând foarte bine de Black Friday, iar anul acesta probabil nu va fi o excepție. Însă foarte puține sunt situațiile în care comercianții vor aplica reduceri considerabile celor mai bune modele ale lor. În schimb, ofertele de top vor fi pentru modelele mai puțin performante sau pentru dispozitivele produse de către companii necunoscute. Niciunele dintre acestea nu merită cumpărate de Black Friday.

Dacă ești în căutarea unui astfel de produs, trebuie să ai în vedere faptul că tehnologia 4K este disponibilă de ani de zile. Prin urmare, nu are rost să investești într-un televizor HD ready (cu rezoluție 1.280 x 720) când există pe piață o mulțime de televizoare 4K (3.840 x 2.160) și Full HD care au oricum prețuri foarte bune, chiar dacă nu sunt reduse considerabil. Iar în cazul în care vrei să economisești bani, poți aștepta până în luna ianuarie, atunci când prețurile multor televizoare vor fi reduse la eMAG și la alți producători.

Anumite console. În ceea ce privește consolele, lucrurile sunt puțin mai complicate. După cum probabil știi deja, Microsoft și Sony au lansat de curând noi modele. Compania din Redmond a introdus Xbox One S, în timp ce japonezii au lansat o versiune PS4 Slim și una numită PS4 Pro. Toate cele trei vor fi probabil extrem de căutate în perioada următoare, motiv pentru care nu ar trebui să vă așteptați la mari reduceri.

În schimb, versiunile standard PlayStation 4 și Xbox One au avut parte deja de reduceri considerabile, iar cu ocazia Black Friday 2016, am putea vedea câteva bundle-uri foarte interesante. Și dacă nu te-ai hotărât încă în legătură cu consola pe care o dorești, îți recomandăm un PlayStation 4. Pe lângă plusul de performanță, avem în vedere și faptul că România are propriul PlayStation Store de câțiva ani, iar Sony nu te obligă în mod direct sau indirect să apelezi la diverse trucuri pentru a beneficia de feature-uri importante. În condițiile în care consolele respective vor avea parte de reduceri considerabile, nici nu ar trebui să ai în vedere achiziționare unui model utilizat.

Laptopuri de gaming. Black Friday 2016 nu va veni cu prea multe oferte la laptopurile de gaming. Cele mai bune reduceri pentru asemenea produse sunt la finalul anului școlar și la începutul acestuia, așa că nu vă așteptați să vedeți reduceri majore pentru modele cu GeForce GTX 980M sau 970M. În schimb, sunt șanse mari ca magazinele să aibă oferte demne de luat în seamă la laptopurile entry-level.

Când vine vorba de telefoane și de tablete, trebuie să ții cont de ceea ce îți dorești de la dispozitivul respectiv. Acest lucru a mai fost spus în anii trecuți, însă este valabil în continuare. Să ne uităm, de exemplu, la tablete. Unii poate doresc o tabletă strict pentru GPS, caz în care nu are rost să achiziționeze un dispozitiv foarte mare. Alții poate își doresc doar un terminal pentru citit cărți, iar atunci nu va fi nevoie de o performanță foarte crescută, ci doar de un ecran luminos.

Același lucru este valabil și în cazul telefoanelor. Nu are rost un smartphone cu cameră foto de 5MP, doar pentru că e ieftin, dacă tu vrei un dispozitiv capabil să realizeze fotografii de calitate. Sau dacă ești în căutarea unui smartphone dual-sim, nu te rezuma la unul cu un singur SIM doar pentru că ți se pare că faci o afacere bună. Nevoile tale nu se schimbă odată cu un gadget nou, ci gadgeturile se schimbă în funcție de nevoi.

Black Friday – cum să cumperi

Așa cum am mai spus, Black Friday oferă numeroase tentații. De cele mai multe ori, reducerile sunt atât de atrăgătoare încât o persoană poate achiziționa produse de care nu are mare nevoie, ignorându-le pe cele absolut necesare. Pentru a nu te număra printre cei care au comis această greșeală, este necesar să planifici din timp. Hotărăște-te asupra produselor care ți se potrivesc cel mai bine și ține cont de magazinele de la care le poți obține la cel mai bun preț.

De asemenea, este important să îți faci conturi dinainte pe site-urile pe care știi că ai de gând să îți faci cumpărăturile. Cel mai bine ar fi să îți creezi chiar și wishlist-uri sau să adaugi produsele pe care știi că le vrei în coșul de cumpărături de Black Friday 2016, ca la final doar să finalizezi tranzacția. Există și unele site-uri care nu au astfel de opțiuni, așa că salvează produsele în bookmarks, în browser.

Magazine precum Flanco au dat deja startul la reduceri, iar eMAG, cel mai mare retailer din mediul online, va da startul campaniei Black Friday 2016 în dimineața zilei de 18 noiembrie.

Citește și: