25 apr. 2016 | 11:24

Noile Audi TT RS sunt mai rapide și mai elegante decât modelele anterioare

ENTERTAINMENT
Noile Audi TT RS sunt mai rapide și mai elegante decât modelele anterioare

Germanii au lansat noile modele Audi TT RS înainte de debutul Salonului Auto de la Beijing.

Cei care vor lua parte la Salonul Auto de la Beijing în această perioadă vor avea șansa de a vedea, printre altele, trei autovehicule performante de la doi dintre cei mai mari producători din lume. Pe de o parte, avem modelul Porsche 718 Cayman, iar pe de altă partea, avem noile Audi TT RS . După cum scrie și publicația Top Gear, acestea din urmă beneficiază de un motor cu 5 cilindri și o capacitate de 2,5 litri, însă Audi a ales să folosească materiale diferite față de cele din generația anterioară.

Mai exact, germanii au optat pentru aluminiu în loc de oțel, reușind să reducă greutatea totală a vehiculului cu 10 kilograme. Motorul dezvoltă 395 de cai putere, cu 50 de cai mai mult decât rivalul de la Porsche. De asemenea, Audi TT RS Coupe poate atinge 100 km/h în 3,7 secunde, obținând, astfel, un timp cu doar 0,2 secunde mai slab decât ultimul Audi R8. Din păcate, cei care doresc să achiziționeze unul dintre cele două versiuni de Audi TT RS (Copue și Roadster), nu vor beneficia de cutii de viteze manuale. Vor fi disponibile doar opțiuni semi-automate, cu padele montate pe volan.

Cât despre design, trebuie să știți că nu va fi foarte greu să diferențiați noile RS de cele anterioare. Oglinzile argintii, roțile mai mari, splitter-ul din față, aripile, eleronul și bumper-ul frontal, toate acestea reprezintă elemente specifice modelelor prezentate de Audi la Beijing de curând. Din câte se pare, atât versiunea Roadster cât și versiunea Coupe vor avea viteza maximă limitată la 250 km/h. Însă toți clienții se pare că vor putea cere mărirea acesteia până la 280 km/h. Mașinile vor începe să fie comercializate în Europa în această toamnă, însă, pentru moment, nu avem foarte multe informații în legătură cu prețul.