Audi crede că sănătatea ta, stând pe scaun într-o mașină, este importantă

Audi crede că sănătatea ta, stând pe scaun într-o mașină, este importantă

De ce să te menții sănătors doar mișcându-te sau alergând? Audi crede că stând pe scaun într-o mașină ore la rând e destul ca să-ți menții forma, așa că a decis să-și echipeze următoarele modele cu senzori de fitness cu ajutorul cărora să-ți poți măsura ritmul inimii și temperatura.

Numit Audi Fit Driver, noul ”fitness tracker” de la Audi e dedicat celor care vor să conducă ”sănătos.” Dacă industria auto tot girează către construcția de automobile prietenoase cu mediul, în special prin implementarea de motoare electrice și sisteme de conducere autonome, de ce să nu știi că starea ta de sănătate este stabilă și atunci când stai pe un scaun ore la rând?

Noul sistem va analiza, de asemenea, și informațiile altor mașini care trec pe lângă tine, pentru a compara stilul tău de condus cu al altora. Vremea, respirația și stresul vor putea fi de asemenea măsurate, iar în cazul celui de  pe urmă, sistemul îți va face un masaj pentru relaxare prin intermediul scaunelor inteligente.

Alte funcționalități vor fi, de asemenea, disponibile, precum depistarea traficului din față și indicarea tragerii pe dreapta pentru câteva momente de odihnă, în loc să rămâi blocat în trafic. Iar în caz că sistemul detectează un infarct sau alte tulburări de sănătate va suna automat la urgențe sau salvare.

Totul pare oarecum interesant, însă partea dezamăgitoare e că acest sistem va fi implementat exclusiv pe modelele din Germania. Să sperăm că, în timp, nemții se vor răzgândi și vor aduce noul sistem pe toate modelele de Audi vândute în lume.

Citește și: