Au renunțat la locuința din București pentru a-și construi un ”castel” în munți

Au renunțat la locuința din București pentru a-și construi un ”castel” în munți

Un cuplu din România a ales să renunțe la viața din capitala, optând pentru un ”castel” în Transilvania.

Nu toate lumea apreciază atmosfera din capitala României în ziua de azi. Știm deja că un număr din ce în ce mai mare de oameni aleg să se mute la periferia orașului, însă unii optează pentru locații și mai îndepărtate. Răzvan și Gabriela Vasile, de exemplu, au ales să își vândă locuința din București pentru a-și construi ceea ce mulți numesc un castel în localitatea Porumbacu de Sus.

În cazul în care nu ați auzit de aceasta, trebuie să știți că este situată în județul Sibiu, la aproximativ 34,5 kilometri de orașul Sibiu și la 42,5 kilometri de Vârful Moldoveanu, cel mai înalt din țara noastră. După cum scrie site-ul CasaMea.ro, am avea de-a face aici primul castel construit în totalitate din materiale naturale. În acest caz, cei doi români s-au folosit de lut, paie și piatră.

Castelul Valea Zânelor 3

Construcția castelului a început în anul 2014, însă Răzvan și Gabriela nu aveau prea multă experiență în domeniul construcțiilor, ei fiind cântăreți de profesie. Din aceasta cauză, ei au apelat la serviciile arhitectei Ileana Mavrodin. Popularitatea castelului a crescut atât de mult în ultima vreme, încât a fost menționat și într-un articol pe site-ul BBC.

Numit ”Valea Zânelor”, acesta funcționezā precum un hotel 100% ecologic. Ce înseamnă asta? Înseamnă că niciuna dintre cele 10 camere ale castelului nu are finisaje moderne, vopsele industriale, sau aer condiționat. Nu trebuie să vă faceți griji în legătură cu temperaturile pe timp de iarnă, întrucât clădirea se pare că va fi încălzită cu ajutorul unor sobe cu lemne.

Castelul se pare că îi susține și pe localnici, restaurantul din interiorul său servind mâncarea tradițională produsă de ei. Pe Facebook, pagina Castelul de Lut Valea Zanelor a reușit deja să adune peste 100.000 de like-uri.

Citește și: