Asus ZenBook 3 este cel mai subțire ultrabook al producătorului taiwanez

Noul Asus ZenBook 3 este un rival de temut pentru Apple MacBook.

Asus are un nou ultra book de top, iar acesta este chiar mai subțire decât cel de anul trecut. ZenBook UX305 avea o grosime de doar 12,9 milimetri și cântărea aproximativ 1,2 kilograme. Odată cu lansarea noului dispozitiv, însă, atât grosimea cât și greutatea au fost reduse. Astfel, noul Asus ZenBook 3 nu depășește 11,9 milimeti, iar greutatea a scăzut sub un kilogram.

După cum scriu și cei de la Verge, ultrabook-ul este în mod clar un competitor pentru Apple MacBook, lucru dovedit și de către numeroasele comparații făcute pe parcursul evenimentului de la lansarea, organizat la Computex, în Taiwan. Într-adevăr, la capitolul design, ZenBook 3 pare a fi mult mai reușit decât rivalul de la Apple, beneficiind chiar și de un ecran mai mare (12,5 inci, spre deosebire de cel de 12 inci implementat de Apple).

Conform declarațiilor oficialilor taiwanezi, greutatea scăzută se datorează unui nou aliaj folosit în construcția dispozitivului, care ar fi, printre altele, cu 40% mai rezistent decât cele folosite în mod normal în cazul laptopurilor. Totuși, producătorii nu au ignorat nici specificațiile, iar Asus a inclus o serie de componente extrem de performante.

Cea mai performantă versiune va beneficia de un procesor Intel Core i7, 16GB RAM și 1TB PCIe SSD. Utilizatorii vor avea parte și de un senzor pentru recunoașterea amprentelor, care suportă Windows Hello, iar încărcarea se va realiza prin intermediul unui port Thunderbolt 3/USB Type C. Autonomia ar urma să fie de aproximativ 9 ore, însă este necesară efectuarea unor teste pentru a o putea confirma. Modul acesta va fi cel mai scump, prețul său ajungând la 2.000 de dolari.

În cazul în care vă doriți ceva mai ieftin, puteți opta pentru versiunea de 1.500 de dolari, cu același procesor i7, dar cu 512GB SSD, sau pentru versiunea de 1.000 de dolari, cu un procesor Intel Core i5, 4GB RAM și 256GB SSD pentru stocarea datelor personale.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: