30 mai 2016 | 15:28

Asus lansează noul ZenFone în trei versiuni diferite

ACTUALITATE
Asus lansează noul ZenFone în trei versiuni diferite

Taiwanezii de la Asus au introdus la Computex noile telefoane ZenFone.

După săptămâni întregi de zvonuri, Asus ZenFone 3 a debutat în mod oficial pe piață. La Computex, compania taiwaneză a prezentat în mod oficial telefonul, care va fi disponibil în trei versiuni: ZenFone 3, ZenFone 3 Deluxe, și ZenFone 3 Ultra. Primul dintre acestea va fi cel mai accesibil din punct de vedre financiar, în timp ce modelul Deluxe va fi cel mai scump și va beneficia de cele mai performante componente.

Din punct de vedere al designului, Asus a ales să implementeze o serie de modificări față de versiunea precedentă. Pentru început, atât spatele cât și fața sunt acoperite de sticlă, iar cadrul este unul metalic. După cum menționează și Phonearena, butoanele de volum nu se mai regăsesc acum pe partea din spate, sub camera foto, fiind mutate pe partea laterală, alături de butonul de pornire. Locul acestora a fost, însă, luat de un senzor pentru recunoașterea amprentelor.

Cât despre specificații, trebuie să știți că modelul standard ZenFone 3 va fi dotat cu un ecran IPS LCD de 5,5 inci, la fel de mare precum cel de pe predecesorul său. Acesta ascunde un procesor Qualcomm Snapdragon 625, cu 8 nuclee Cortex A53 de 2GHz, 4GB RAM și 32GB pentru stocarea datelor. În cazul în care considerați că memoria internă nu este suficientă, puteți opta pentru o versiune cu 64GB. Camerele foto de pe față și de pe spate vor fi de 8, respectiv 16 megapixeli, iar bateria va avea o capacitate de 3.000 mAh. Prețul va porni de la 250 de dolari.

Versiunea Deluxe înlocuiește sticla de pe spate cu metal, beneficiază de un ecran mai mare (5,7 inci), însă păstrează rezoluția Full HD. Din punct de vedere al specificațiilor, diferențele între aceste și modelul clasic sunt uriașe. Procesorul Snapdragon 625 este înlocuit de un Snapdragon 820, care va funcționa alături de 6GB RAM. Capacitatea de stocare este de 64GB, iar Asus a inclus și tehnologia de încărcarea rapidă Quick Charge 3.0. ZenFone 3 Deluxe vă va costa în jur de 500 de dolari.

Nu în ultimul rând, avem versiunea ZenFone 3 Ultra. Un monstru cu un ecran de 6,8 inci, Ultra păstrează, din păcate, rezoluție Full HD și nu beneficiază de specificații la fel de bune precum Deluxe. Include, într-adevăr, de 4GB RAM, însă procesorul va fi un model octa-core Snapdragon 652. Bateria reprezintă unul dintre principalele feature-uri ale telefonului, având o capacitate uriașă de 4.600 mAh. Prețul acestuia ar porni de la 480 de dolari.

Cât despre conectivitate, toate versiunile vor beneficia de USB Type C. De asemenea, Android 6.0 Marshmallow va fi preinstalat, însă sigur veți avea de-a face cu o cantitate uriașă de bloatware, după cum ne-au obișnuit taiwanezii. Cel puțin asta am văzut în clipurile de hands-on făcute după lansare 🙂

Pentru moment, Asus nu a oferit informații în legătură cu data la care vom putea cumpăra dispozitivele.