Astell & Kern anunță cel mai scump și greu player de muzică

Astell & Kern anunță cel mai scump și greu player de muzică

Aparent, nu mai aveți multe motive pentru a vă investi banii într-un player audio dedicat, dar cei de la Astell & Kern sunt de altă părere. 

Mai ales când vine vorba de audiofili cu buzunare adânci, câțiva producători de echipamente audio de pe mapamond sunt de părere că există în continuare o piață pentru playere portabile de conținut audio.

Nouă din zece persoane care folosesc telefonul din buzunar pentru a asculta muzică în deplasare vă pot confirma că sunt mulțumiți de calitatea semnalului audio. În plus, au spațiu suficient, au acces la diverse servicii de streaming online, iar pentru a spori un pic calitatea experienței, fac un efort financiar și investesc o sumă de bani într-o pereche de căști decente.

O persoană din zece sau poate chiar 1% din populație se află totuși într-o perpetuă căutare pentru experiența audio fără cusur. Acestora le sunt dedicate din ce în ce mai multe produse exclusiviste. Printre ele se numără de exemplu Sony Walkman NW-ZX2, cu un preț de peste 1000 de dolari și, de curând, Astell & Kern AK380.

Per ansamblu, noua creație nu este neapărat nouă, dar a beneficiat de un upgrade important. Noul Astell & Kern AK380 are un aspect luxos datorat parțial carcasei de cupru. Întreaga construcție care definește această versiune limitată are nu mai puțin de 1,7Kg, ducând la extrem ideea de portabilitate. Partea bună este că această cărămidă de cupru va face o treabă foarte bună și la prevenirea interferențelor exterioare, deși semnătura muzicală rezultată s-ar putea să necesite o perioadă de adaptare.

În orice caz, Astell & Kern AK380 este construit în jurul a două DAC-uri 32bit/384kHz și al unui filtru VCXO ce reduce bruiajul la 0,2 picosecunde. În plus beneficiază de suport nativ la redarea DSD. În total vor fi produse 500 de astfel de unități și vor fi disponibile începând cu finalul acestie luni la prețul exclusivist de 3300 lire sterline, aproximativ 20.000 lei.

Astell & Kern AK380