Astăzi e ultima zi în care Windows 10 mai este gratuit

Astăzi e ultima zi în care Windows 10 mai este gratuit

Inevitabilul s-a întâmplat. Începând de astăzi, veți plăti scump pentru a vă instala Windows 10 pe computer, fie printr-un upgrade, fie de la zero, pe un sistem nou.

Anul trecut  pe vremea asta, eram foarte entuziasmați în privința lansării noului Windows 10. Acesta trebuia să spele toate păcatele Windows 8 și să motiveze o mare parte dintre utilizatorii de Windows 7 să facă trecerea la un sistem de operare mai recent de opt ani. Tot pe 29 iulie 2015 aflam toate detaliile unui program de upgrade gratuit.

Printr-una dintre cele mai agresive campanii de upgrade din toate timpurile, pe care le-am văzut vreodată în orice domeniu, Microsoft spera ca toți utilizatorii de Windows 7 și Windows 8.1 să migreze către Windows 10. Dacă aceștia nu erau foarte siguri că-și doresc să-și instaleze un sistem de operare în fragedă pruncie, ar fi trebuit să fie motivați de faptul că upgrade-ul gratuit la noul SO al gigantului din Redmond nu va fi gratuit decât pentru un singur an.

Din momentul în care expiră acel termen, fapt ce de altfel s-a și întâmplat astăzi, acel upgrade va avea o valoare netă de 120 de dolari, deși vă puteți aștepta la prețuri și mai mari pentru licențe de Windows 10 Pro în magazine. Se pare însă că mulți nu sunt însă convinși că au de ce să treacă la 10, iar notificările agresive din partea Microsoft nu au făcut decât să îndârjească și mai tare membrii acestui trend anti-upgrade. Unii sunt atât de convinși că Satya Nadella și compania pe care o conduce au exagerat cu practicile lor de invitație la Windows 10, încât au inițiat mai multe procese împotriva lor. Mai mult decât atât, o doamnă a beneficiat și de un cec de 10.000 de dolari din partea Microsoft pentru a renunța la proces.

Lăsând însă la o parte scandalul, Windows 10 este un sistem de operare foarte reușit, din multe puncte de vedere, iar Microsoft, printr-un set constant de actualizări, nu fac decât să-i crească și mai mult calitate. Ca urmare, ar fi bine să acceptați upgrade-ul și să trăiți cu decizia.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: Ubergizmo