Așa arată Rio de Janeiro înainte de Jocurile Olimpice din acest an

Din anumite puncte de vedere, Rio de Janeiro ar putea fi comparat cu un teatru de război.

După cum probabil știți deja, Jocurile Olimpice din acest an se organizează la Rio, fapt care i-a determinat pe unii atleți să nu participe. Motivele pentru care ei ar face asta sunt numeroase, unul dintre cele mai importante fiind virusul Zika. Însă un alt motiv ar fi securitatea. După cum probabil știți deja, favelele din Brazilia sunt unele dintre cele mai periculoase zone din lume, iar Associated Press a vrut sa scoată acest fapt în evidență printre-o nouă serie de fotografii.

După cum puteți vedea în imaginile de mai sus, unii dintre cei implicați în activitățile diverselor bande sau în traficul de droguri par a fi înarmați până în dinți. Conform Gizmodo, situația din Brazilia a fost prezentată pe larg de publicații din toată lumea în ultima perioadă, datorită violențelor din ce în ce mai răspândite.

Rata omuciderilor ar fi crescut cu nu mai puțin de 15%, iar rata jafurilor ar fi crescut cu aproximativ 30%. ”În aceste comunități, vezi care sunt adevăratele condiții de viață. Asta este realitatea noastră”, a declarat un traficant de droguri pentru Associated Press. În favele, ”sărăcia, bandele de stradă și tinerii cu arme de asalt domină viața de zi cu zi a sutelor de mii de locuitori”, scrie publicația.

Imaginile de mai sus vorbesc de la sine. într-una dintre imagini, puteți vedea o pereche de papuci situați lângă sângele unei persoane ucise într-un schimb de focuri. Iar în mai multe poze, apar chiar și trupele de elite trimise în favele atunci când sunt raportate situații extrem de grave.

Pentru a vă face o idee mai bună despre gravitatea situației din Brazilia, nu trebuie decât să aveți în vedere o statistică publicată în anul 2012. Atunci, numărul de persoane ucise înregistrat pe tot parcursul anului în Brazilia era egal cu cel înregistrat în războiul civil din Siria.

Citește și: