Așa arată o convorbire pe Skype efectuată din spațiu, folosind ochelarii HoloLens

Așa arată o convorbire pe Skype efectuată din spațiu, folosind ochelarii HoloLens

NASA deja folosește ochelarii HoloLens. Poate că vă întrebați la ce anume le-ar trebui acest aparat? În principal pentru apeluri online și manuale de instrucțiuni holografice.

Înainte să fie aduși în spațiu, ochelarii HoloLens au fost testați în avioanele speciale NASA (numite Weightless Wonder C9) care testează efectele lipsei de gravitație și apoi în laboratorul subacvatic NEEMO care conține o versiune a stației spațiale scufundată sub apă. În acest fel ochelarii HoloLens au fost testați pe Pământ într-un mediu cât mai apropiat cu putință de cel din spațiu.

Scott Kelly, unul din dintre cei doi astronauți întorși de curând de pe Stația Spațială Inernațională, a folosit ochelarii HoloLens pentru a efectua apeluri pe Skype din spațiu către turnul de control. Pentru a vedea cum exact funcționează aceștia, Scott Kelly s-a mai jucat vreo două ore cu ochelarii până să-i lase jos.

Astronautul menționează că ochelarii sunt genul de tehnologie care poate fi folosită extrem de ușor. Aceștia nu sunt o noutate pentru pasionații de tehnologie, dar câți dintre noi au văzut cum arată un apel pe Skype făcut din spațiu și mai ales cu ajutorul unor ochelari extrem de avansați?

Chiar și așa, toată conversația arată mult mai OK decât să vorbești cu un monitor timp de câteva ore, pierzând contactul cu interlocutorul din spatele lui din când în când.