Așa arată combinația dintre drone și cursele de Formula 1

Așa arată combinația dintre drone și cursele de Formula 1

Până la urmă, inevitabilul a avut loc. Dacă până acum dronele au fost folosite pentru tras cu arma, pescuitul, transportatul de obiecte și persoane, toată lumea simțea că doar cursele de drone mai lipseau.

Dar cum nici o invenție umană care presupune un obiect în mișcare nu se poate maturiza până nu se organizează curse cu aceasta, era imposibil ca dronele să facă excepție de la regulă. Numit Drone Racing League, acesta este un eveniment în care diferiți piloți de drone se iau la întrecere pe un circuit prestabilit, folosind ochelari de realitate virtuală conectați la un set de camere de pe drone.

Evenimentul va fi ținut pentru prima oară în acest an și e susținut de un număr de sponsori cu greutate în industria sporturilor.

Ca să înțelegeți despre ce e vorba, noile curse cu drone implică pilotarea acestora prin spații dezafectate pline cu marcaje speciale care să delimiteze traseul zburătoarelor. Pilotajul dronelor este unul de precizie, folosind aparate construite special pentru a oferi un maximum de manevrabilitate. Pentru audiențe, imaginile transmise vor fi din habitaclul pilotului și din transmisia live a camerelor de pe drone.

Organizatorii acestor curse speră ca noul sport să devină în timp unul competitiv, asemenea curselor de mașini, astfel încât să atragă audiențe din ce în ce mai mari. E interesant de văzut cum această inițiativă va evolua, mai ales că sunt atâtea neoane și viteze halucinante la mijloc, dar eu sunt de părere că viitorul acestui proiect va fi unul cât se poate de pozitiv.

Etichete: