Armata israeliană interzice Pokemon Go în interiorul bazelor sale

Armata israeliană interzice Pokemon Go în interiorul bazelor sale

V-am povestit în articolele precedente că Pokemon Go i-a făcut pe unii jucători (puțin prea) pasionați să încalce reguli de respectare a intimității și proprietății private. Ei bine, o măsură împotriva acestei tendințe vine chiar de la armata israeliană.

Armata israeliană a anunțat că în niciuna din bazele sale nu poate fi jucat popularul joc Pokemon Go, din motive de securitate. Divizia pentru Securitatea Informației din cadrul Armatei israeliene a anunțat că nu permite ca acest joc să poată fi rulat în interiorul facilităților sale militare, din cauza utilizării camerei video a telefonului mobil și a funcțiilor de geolocație de care dispun telefoanele moderne. Aceste informații ar putea fi exploatate de elemente ostile și folosite în moduri care ar putea pune în pericol securitatea.

De asemenea, oficiali militari israelieni s-au arătat îngrijorați de acele aplicații mobile care arată similar jocului Pokemon Go, dar care sunt create pentru colectarea datelor. ”Jocul este o sursă pentru strângerea informațiilor”, a indicat departamentul într-o notă de avertizare transmisă soldaților și ofițerilor, atenționând foarte clar că ”jocul nu poate fi jucat într-o bază a armatei”, menționează Agerpres.

Armata israeliană le-a interzis soldaților activi și să dezvăluie pe rețelele sociale că se află în serviciul armatei. Anterior, Marina militară israeliană a publicat pe Facebook o fotografie în care un militar aflat în timpul serviciului era înfățișat ținând Pokeball și confruntându-se cu un Gyarados, un Pokemon de apă foarte popular. Alături de această fotografie se afla mesajul: ”Pokemon pe care doar noi putem să îl prindem”. Puteți vedea fotografia mai jos.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: