Are nevoie de acces la microfon, dar Facebook nu vă ascultă conversațiile

Are nevoie de acces la microfon, dar Facebook nu vă ascultă conversațiile

Facebook este victima unui nou scandal, după ce au apărut online mai multe rapoarte cum că v-ar asculta conversațiile prin microfonul de la telefon.

Totul a început cu un raport publicat de The Independent. În respectivul context, un profesor de la Universitatea San Francisco a concluzionat că rețeaua socială vă ascultă conversațiile desfășurate în jurul telefonului prin intermediul microfonului pentru a vă servi reclame targetate pornind de la interesele verbalizate.

Respectivul cercetător a făcut mai multe teste în care a purtat diferite discuții cu prietenii, pornind de la scenarii precise. În scurt timp, produsele care au fost subiectul dialogurilor, i-au fost servite ca reclame.

Pe de o parte, s-ar putea să fi fost o coincidență, iar aceleași produse să fi fost căutate online, iar oficialii Facebook confirmă această posibilitate ca fiind cea reală. De asemenea, printr-un comunicat oficial, neagă cu desăvârșire posibilitatea ascultării conversațiilor, cu atât mai puțin pentru personalizarea reclamelor.

,,Facebook nu folosește semnal audio de la microfon pentru a vă servi reclame sau povești în News Feed personalizate în nici un fel. Firmele pot servi reclame relevante bazându-se pe interesele utilizatorilor și alte detalii demografice, dar nu prin colectarea de conținut audio.

Pe de o parte, sunt șanse foarte mari ca afirmația oficialilor Facebook să fie corectă, iar întregul scandal să fi fost doar rezultatul nefericit al unor circumstanțe foarte precise. Pe de altă parte, la instalarea aplicației, vi se aduce foarte clar la cunoștință că Facebook are nevoie de acces la microfon.

Aparent, acea permisiune este necesară în cazul în care vreți să postați ce muzică ascultați sau la ce film sau serial vă uitați și vă bazați pe abilitatea Facebook de a recunoaște acel material. În orice caz, dacă aveți tendința să vă faceți griji, mai bine tăiați accesul Facebook la microfon din setările telefonul.

Sursa: Ubergizmo