Aproximativ 80% din profitul Sony provine dintr-un singur loc

Aproximativ 80% din profitul Sony provine dintr-un singur loc
Bogdan Cristea
Bogdan Cristea
12:00 29.07.2016

Rezultatele înregistrate de Sony în primul trimestru financiar din acest an sunt cel puțin interesante.

Sony a prezentat de curând rezultatele înregistrate în primul trimestru financiar al acestui an, iar primul lucru pe care îl putem observa este importanța gaming-ului pentru compania japoneză. Din câte se pare, Sony ar fi avut parte de venituri de aproximativ 3,2 miliarde de dolari generate doar de divizia de gaming în ultimele trei luni de zile. După cum scriu și cei de la VentureBeat, asta ar înseamna o creștere de aproximativ 14,5% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Mai mult decât atât, divizia de gaming ar fi avut profituri de aproximativ 427 milioane de dolari, echivalentul a 78% din profitul total de 546 milioane de dolari înregistrat de Sony în acest trimestru. Desigur, majoritatea oamenilor s-au gândit inițial că rezultatul se datorează în mare parte vânzărilor de console PlayStation4.

Însă Sony a ținut să-i contrazică pe aceștia, specificând în mod clar că vânzările de jocuri au fost mai importante. ”Aceasta se datorează în principal unei creșteri semnificative a vânzărilor de software pentru PS4, inclusiv cele efectuate prin intermediul PlayStation Network”, este menționat în raportul întocmit de Sony.

Afacerea cu telefoane mobile, de cealaltă parte, nu merge foarte bine, însă compania din Japonia nu vrea să se dea bătută, iar acum pregătește un nou telefon de top. Cei de la GSMArena au obținut de curând imagini cu flagship-ul pe care Sony ar urma să-l lanseze în 2016, iar primul lucru care atrage atenția este aspectul. Mai exact, terminalul beneficiază de un design diferit de modelele din seria Xperia Z.

Telefonul are, pentru moment, numele de cod Xperia F8331 și ar putea fi prezentat în mod oficial la începutul lunii septembrie. Asta deoarece Sony a confirmat pe parcursul acestei săptămâni că va găzdui o conferință de presă pe 1 septembrie la IFA 2016, la Berlin.

 

 

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Etichete: