Apple îți va permite să ascunzi aplicațiile preinstalate

Apple îți va permite să ascunzi aplicațiile preinstalate

Conform unor informații recente, Apple ar putea implementa un sistem prin care utilizatorii vor putea ascunde aplicațiile stoc.

Apple se pare că le va oferi o soluție alternativă utilizatorilor care nu apreciau aplicațiile preinstalate. După cum scriu cei de la Independent, noi indicii ascunse în iTunes ar sugera faptul că gigantul din Cupertino le va permite posesorilor de iPhone să ascundă aplicațiile stoc de la Apple. Desigur, acestea nu vor putea fi șterse, însă soluția respectivă ar fi oricum preferabilă includerii tuturor acestora într-un folder separat.

Codul descoperit în iTunes va permite software-ului să verifice dacă o anumită aplicație poate fi ascunsă. Mai exact, cheile folosit sunt „isFirstParty” și „isFirstPartyHideableApp” și se găsesc pe toate aplicațiile din App Store. Asta ar putea indica, după cum menționează și Verge, că unele aplicații precum Stocks sau Compass ar putea fi înlăturate de pe ecranul principal în viitor. Pentru moment, cheile includ setarea ”False”, însă acestea ar putea fi activate în iunie, atunci când Apple va organiza evenimentul WWDC. În cadrul acestuia, compania ar urma să prezinte și iOS 10, noua versiune a sistemului său de operare.

Pe parcursul timpului, Tim Cook a mai abordat problema aplicațiilor de acest gen instalate pe iPhone-uri, sugerând că este conștient de cerințele utilizatorilor. ”Aceasta este o chestiune mult mai complexă decât ar părea la prima vedere. Sunt unele aplicații care sunt conectate cu alte elemente de pe iPhone. În cazul în care acestea ar fi înlăturate, ar putea lua naștere probleme în alte zone. Exisă, însă, și unele aplicații care nu funcționează într-un asemenea mod. Astfel, în timp, cred că vom găsi o soluție bună pentru acestea”, a declarat la un moment CEO-ul Apple pentru BuzzFeed, referindu-se, cel mai probabil, la ascunderea unor aplicații din iOS.

De asemenea, trebuie menționat faptul că Apple TV, dar și anumite dispozitive folosite în școli și în cadrul unor companii le permit utilizatorilor să ascundă unele aplicații.

 

Citește și:
Etichete: