Apple și-ar putea aduce acasă fabricile, în defavoarea Chinei

Apple și-ar putea aduce acasă fabricile, în defavoarea Chinei

Dacă unul dintre cele mai noi zvonuri se adeverește, Apple ar fi hotărâtă să își mute producția de iPhone în SUA.

Chiar dacă pe produsele Apple apare mesajul ”designed in California”, majoritatea pieselor acestora sunt ”made in China”. Cu toate acestea, dacă o informație venită de la Nikkei Asian Review și citată și de thenextweb.com este adevărată, atunci compania ar putea să se reorienteze chiar către propriul stat.

Zvonul indică faptul că Apple a discutat cu producătorul său, Foxconn, pentru ca aceștia să studieze fezabilitatea de asamblare a dispozitivelor în SUA, în loc să facă asta în China, iar discuția a avut loc încă din iunie. Procesul ar fi în desfășurare, chiar dacă directorul Foxconn, Terry Gou, nu este foarte entuziasmat din cauza temerilor legate de costuri. Conform acestuia, realizarea de iPhone-uri în SUA ”ar dubla prețul telefoanelor”.

Apple a discutat și cu un alt producător, Pegatron, dar compania ar fi refuzat din start propunerea, tot din cauza costurilor ridicate.

Mulți dintre cei ce discută despre această posibilitate iau în calcul doar salariile: într-adevăr, salariile din China reprezintă o fracțiune din banii pe care i-ar primii americanii ce ar lucra la asamblarea telefoanelor de la Apple. Cu toate acestea, așa cum arată și cei de la MacRumors, Tim Cook a indicat că există un control mult mai eficient asupra producției în masă, în China.

”China s-a concentrat intens pe producție, punând accent pe ceea ce noi am numi aptitudini vocaționale. În SUA, de-a lungul timpului, astfel de abilități au devenit din ce în ce mai puțin întâlnite.”

Discuția cu privire la relocarea fabricilor ce lucrează pentru Apple au reapărut mai ales după ce Donald Trump, președintele-ales al SUA, a afirmat că va cere companiei să-și aducă producția în State.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: