19 feb. 2016 | 07:07

Apple rezolvă eroarea care vă strica un iPhone iremediabil – Error 53

ACTUALITATE
Apple rezolvă eroarea care vă strica un iPhone iremediabil - Error 53

La începutul acestei luni, foarte mulți utilizatori de iPhone și-au transformat telefoanele în bibelou în momentul în care au făcut un banal update firmware. Cei de la Apple și-au cerut scuze și acum remediază situația.

Este foarte posibil să fi văzut în ultimele săptămâni detalii online despre un scandal în urma căruia utilizatorii de iPhone erau dezamăgiți că telefoanele lor erau transformate în cărămizi. Aparent, foarte multe persoane care nu și-au reparat smartphone-urile într-un service autorizat Apple, s-au trezit că, prin instalarea iOS 9.2.1 prin intermediul iTunes, se loveau de Error 53.

O căutare pe Google releva faptul că ar fi vorba de o problemă hardware, dar o soluție nu exista. Mai mult decât atât, dacă cineva ar fi mers cu iPhone-ul său în această stare la un service Apple, oficialii companiei refuzau să-l repare gratuit pentru că fusese în trecut desfăcut de un tehnician neautorizat.

La o analiză și mai precisă, se pare că situația a avut legătură cu folosirea unui cablu neoriginal pentru conectarea butonului Home pe placa de bază.

Din fericire, totul e bine când se termină cu bine. Cei de la Apple tocmai au făcut publică o nouă varianta de iOS 9.2.1 ce poate fi instalată fără probleme pe toate iPhone-urile care nu au fost servisate în trecut de către gigantul din Cupertino.

Lansarea a fost însoțită de un comunicat de presă prin care Apple detaliază ce s-a întâmplat de fapt și de ce aceasta este o soluție permanentă.

,,Dispozitivele unor clienți afișează mesajul conectează la iTunes după încercarea instalării unui update de iOS sau a restaurării prin iTunes a unui terminal, atât pe Mac, cât și pe PC. Același mesaj se reflecta într-un mesaj de eroare 53 în iTunes, eroare ce evidenția faptul că aparatul a eșuat să treacă peste un text de securitate. Testul a fost menit să verifice dacă Touch ID funcționează corect înainte ce aparatul să părăsească fabrica.

,,Astăzi, Apple a lansat un update de software ce permite clienților care au întâmpinat mesajul de eroare 53 să-și restaureze cu succes dispozitivul folosind iTunes pe PC sau Mac. Ne cerem scuze pentru inconveniență.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele