Apple a eliminat o aplicație care îți spunea dacă erai spionat

Apple a eliminat o aplicație care îți spunea dacă erai spionat

Compania din Cupertino a interzis pe App Store o aplicație care le spunea utilizatorilor dacă erau spionați.

Este un lucru cunoscut faptul că Apple are o politică mult mai strictă decât Google când vine vorba de aplicațiile pe care le acceptă în magazinul său online. Dar chiar și așa, compania a reușit să atragă atenția comunității tech prin interzicerea unei aplicații care i-ar fi informat pe utilizatori dacă sunt spionați. După cum scrie și site-ul The Next Web, aplicația se numește ”System and Security Info” și ar fi fost creat de un dezvoltator numit Stefan Esser.

Din câte se pare, software-ul era construit în așa fel încât să informeze utilizatorul dacă dispozitivul mobil rulează elemente de software autentice și dacă există malware sau alte anomalii prin intermediul unei unelte speciale. Mai mult decât atât, aplicația specifica dacă dispozitivul a fost supus unui jailbreak, fără ca posesorul să fie la curent cu acest lucru. Problemele ar fi apărut în timpul celei de-a patra revizuiri, atunci când aplicația a fost înlăturată.

În acel moment, lui Esser i s-ar fi comunicat că detectarea unor vulnerabilități sau a unor probleme pe dispozitivul unui utilizator este interzisă. Asta deoarece ar putea oferi date inexacte în legătură cu gadgeturile iOS. Desigur, dezvoltatorul a afirmat că nu înțelege decizia celor de la Apple, din moment ce aplicația sa îndeplinește o funcție similară altor aplicații, pe care Apple le-a acceptat pe App Store. După cum era de așteptat, Esser a declarat că nu va lansa și o versiune pentru terminalele jailbreak.

Mișcarea aceasta din partea Apple este una extrem de ciudată, mai ales dacă luăm în considerare faptul că aplicația trecuse de primele etape ale procesului de revizuire. Nu a durat mult timp până când unii au afirmat că Apple ar avea motive ascunse pentru care a luat această decizie. Mai exact, compania nu ar vrea ca utilizatorii să vadă slăbiciunile din cadrul platformei sale.

Citește și:
Etichete: