04 mart. 2016 | 11:24

Aplicația cu care îți poți face animații 3D pe telefon

ACTUALITATE
Aplicația cu care îți poți face animații 3D pe telefon

Încă o zi, încă o aplicație pentru smartphone cu care să te distrezi. Evertoon te lasă să faci filme scurte, personalizate, pe care le poți distribui ulterior pe YouTube sau Twitter. 

Dezvoltatoarea este Niniane Wang, și a spus că sursa ei de inspirație a fost video-ul de mai jos, care e, practic, o ironie la adresa iPhone. Wang a vrut ca filmele făcute cu Evertoon să aibă aproximativ același stil, dar să nu se rezume la două personaje care pur și simplu stau și vorbesc. De asemenea, este fană Pixar.

Utilizatorii Evertoon trebuie să încarce o poză pe care vor să o poziționeze deasupra unui avatar. Poate fi orice fotografie, nu neapărat una personală. Apoi, vor avea de stabilit o desfășurare a scenei, cu ajutorul unor emoji-uri. De exemplu, un emoji care ilustrează un pumn va face personajele să se lovească între ele. Ultimul pas ar fi alegerea unui background și înregistrarea vocii. Interfața e simplă și ușor de folosit, iar scopul lui Wang a fost să facă aplicația să semene cu iMessage, doar că, desigur, să aibă elementele adiționale despre care vorbeam mai sus.

Seamănă cu o versiune simplificată a Shockwave Flash, pe vremea când platforma permitea crearea de animații într-un mod aparent simplu. Wang a spus, totuși, că a vrut ceva mult, mult mai simplu decât Flash, fără ca utilizatorii să fie nevoiți să își facă multe griji în legătură cu unghiurile camerei și planificarea complexă. Aplicația Evertoon poate fi descărcată de aici.