Anumite brățări de fitness te pot face mai leneș

Anumite brățări de fitness te pot face mai leneș

Deja există pe piață o mulțime de brățări de fitness pentru toate bugetele, dar unele dintre ele ar putea să îți încetinească planurile de a slăbi.

Dispozitivele portabile ce promit să ne ajute atunci când ne stabilim noi scopuri în materie de fitness ar trebui să fie utile, dar se pare că nu sunt suficiente pentru a ține motivați utilizatorii, astfel că vom fi, în continuare, nevoiți să găsim soluții dincolo de încheietura mâinii pentru asta.

Conform gizmodo.com, un studiu recent publicat arată că purtabilele destinate fitness-ului nu sunt chiar atât de binefăcătoare pentru pierderea în greutate pe perioade lungi de timp. Asta este concluzia care la care s-a ajuns după ce utilizatorii ce au folosit un astfel de device au pierdut mai puțin în greutate decât cei ce au urmărit manual progresul, pe o perioadă de doi ani.

Studiul a analizat 471 de persoane cu probleme de greutate, iar în prima fază, toți cei implicați au folosit un program standard slăbit, bazat pe o dietă cu puține calorii și cu o serie de exerciții, pentru o perioadă de 6 luni. A doua fază a programului a implicat împărțirea persoanelor în două eșantioane diferite; jumătate dintre participanți au primit brățări de fitness, iar jumătate au fost nevoiți să își urmărească și completeze progresul într-o aplicație online.

După cele 18 luni de programe diferite și la doi ani de la începerea studiului, participanții au fost rechemați pentru ultimele măsurători, iar rezultatele au fost ușor surprinzătoare. Deși majoritatea voluntarilor au scăzut în greutate, au existat și cazuri în care participanții au luat iarăși în greutate după prima fază a studiului.

Cei ce și-au monitorizat manual progresul au fost, în medie, mai slabi cu 5,9 kilograme, în timp ce purtătorii de brățări de fitness au slăbit doar 3,6 kilograme, în medie.

Există și o serie de critici cu privire la experiment: anumite persoane critică faptul că nu s-a folosit o brățară high-end, ci device-ul BodyMedia Fit Core, o brățară inferioară din punct de vedere al funcțiilor disponibile.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: