Utilizatorii de iPhone pot fi considerați inorogi: cota de piață a Android e enormă

Utilizatorii de iPhone pot fi considerați inorogi: cota de piață a Android e enormă

Android a atins o cotă de piață record, în timp ce iOS a pierdut teren.

Pe parcursul ultimilor ani, Android a avut în mod constant de o cotă de piață mai mare decât iOS. Iar lucrurile se pare că au mers din ce în ce mai bine pentru sistemul de operare dezvoltat de Google. Conform celor mai noi informații apărute în mediul online, Android a atins o cotă de piață record, în timp ce iOS a înregistrat o scădere semnificativă în comparație cu aceeași perioadă a anului precedent.

Startegy Analytics susține că, de la începutul lunii iulie și până la sfârșitul lunii septembrie, nu mai puțin de 87,5% dintre toate telefoanele livrate la nivel global au beneficiat de sistemul de operare creat de Google. Potrivit Phonearena, asta ar însemna că aproximativ nouă din zece telefoanele livrate rulau Android, ceea ce ar indica o cifră de aproximativ 329 de milioane de dispozitive (o creștere de 10,3% față de anul trecut).

Și mai interesant este faptul că această expansiune ar fi avut loc în detrimentul iOS. Cota de piață a acestuia din urmă a fost, în perioada iulie – septembrie, de doar 12,1%, în condițiile în care anul trecut a fost de 13,6%. Compania din Cupertino a livrat în jur de 45,5 milioane de iPhone-uri, cu 5,2% mai puține decât în aceeași perioadă din 2015.

Principalele cauze pentru situația în care se regăsește în prezent iOS sunt problemele din China și din alte regiuni aflate în dezvoltare. Cât despre Windows Phone și Blackberry, acestea aproape au dispărut în totalitate. Chiar și așa, piața a crescut cu aproximativ 6%. Astfel, Android va rămâne lider de piață pentru mult timp, însă asta nu-i va ajuta foarte mult pe numeroșii producători de telefoane care au de-a face cu probleme de ordin financiar. Cei care se ocupă de dezvoltarea Android sunt extrem de încrezători și în securitatea acestuia, susținând că sistemul este la același nivel cu iOS.

Citește și:
Etichete: