Android 6.0 Marshmallow, disponibil pentru Galaxy S5

Android 6.0 Marshmallow, disponibil pentru Galaxy S5

După lupte seculare, oficialii Samsung s-au decis să lanseze update-ul Android 6.0 Marshmallow pentru popularul Galaxy S5.

Android Marshmallow a fost lansat în versiune finală în urmă cu aproximativ 5 luni. Acest sistem de operare venea cu un amalgam de funcții atractive pentru utilizatorii de Android, dar, ca de fiecare dată, producătorii de hardware au făcut tot posibilul pentru a întârzia distribuția sa. Mai mult decât atât, terminale de top, care au fost incredibil de scumpe în urmă cu un an și jumătate sau doi ani, nu mai au nici o șansă să fie actualizate.

Galaxy S5 este un vârf de gamă al celor de la Samsung ce a ajuns în magazine în luna aprilie a lui 2014. Mai ales în cazul celor de la Samsung, dar și ale multor alți producători, un smartphone atât de vechi încetează să mai primească actualizări. Se pare însă că, într-o oarecare măsură, sud coreenii au făcut o excepție. Într-o oarecare măsură este cea mai potrivită asociere de termeni deoarece update-ul la Android 6.0 Marshmallow s-a lansat doar în Coreea de Sud pentru Galaxy S5 și doar pentru unitățile comercializate prin rețeaua LG Uplus.

În definitiv, abia a început procesul de propagare și sunt șanse foarte mari ca acesta să se desfășoare foarte lent în alte colțuri ale lumii. Nu de alta, dar fiecare operator de telefonie care a vândut un astfel de dispozitiv poate amâna pe termen nedefinit lansarea Android 6.0 Marshmallow pentru telefoanele blocate în rețea. Sunt șanse ca până să puteți instala noul SO pe telefonul vostru Galaxy S5, Android N să fie lansat oficial.

Android 6.0 Marshmallow este o versiune importantă de Android ce pune accent pe performanță și stabilitate, atât pe dispozitivele scumpe, cât și pe cele mai ieftine. Un nou mod de operare Doze sporește semnificativ autonomia telefonului când nu-l folosiți, sistemul de notificări este îmbunătățit semnificativ, sistemul de permisiuni necesare pentru aplicații a fost perfecționat și nu mai.

Citește și: