Ambasada Rusiei, ironizată de întreaga comunitate Twitter

Ambasada Rusiei, ironizată de întreaga comunitate Twitter

Ambasada Rusiei din Marea Britanie s-a folosit de o imagine dintr-un joc pentru a evidenția situația din Siria.

Ambasada Federației Ruse din Marea Britanie este una destul de activă pe Twitter, însă de multe ori, postările acesteia sunt unele relativ ciudate. Un exemplu bun este imaginea pe care rușii au publicat-o de curând pe rețeaua socială. Aceștia menționează o declarație a Ministerului Apărării din Rusia, care sugera că extremiștii din jurul orașului Alep ar fi primit camioane încărcate cu arme chimice.

În mod normal, o astfel de știre nu ar fi stârnit râsete în rândul comunității, însă rușii au ales de această dată să folosească o imagine dintre-un cunoscut joc de strategie pentru a evidenția situația. Este vorba, mai exact, despre o imagine din Command & Conquer: Generals, un joc pe care, cel mai probabil, pasionații de strategie și-l amintesc cu mare plăcere.

În cazul în care nu știți jocul, trebuie explicate câteva lucruri: în imaginea pe care o puteți vedea mai sus apare o unitate din joc denumită ”Bomb truck”. Aceasta era disponibilă în exclusivitatea facțiunii GLA (Global Liberation Army), formată din teroriști dornici să distrugă marile puteri ale lumii. În jos, aceștia se duelau cu armatele americanilor și cu cele ale chinezilor.

Comunitatea Twitter nu a așteptat mult și a început să ironizeze postarea respectivă, prin publicarea unor alte imagini amuzante. Însă nu trebuie să ne grăbim să-i judecăm pe ruși: pe de o parte, se vede foarte clar că imaginea nu este una reală și este greu de crezut că persoana care se ocupă de Twitter nu ar fi observat asta.

De asemenea, pe imagine apare scris ”Image used for illustration purposes only” (ceea ce înseamnă că poza este folosită doar pentru a evidenția o situație). Este greu de crezut, totuși, că rușii nu au găsit o imagine cu niște camioane reale. Astfel, nu putem decât să spunem că sunt șanse mari ca rușii să fi făcut acest lucru intenționat, în încercarea de a ironiza, la rândul lor, teroriștii. Iar în ceea ce privește jocul, trebuie să știți că este unul de excepție și poate fi cumpărat de pe Origin, fiind inclus în pachetul Master 17 Strategy Warfare Classics.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: