28 nov. 2016 | 11:12

Amazon vrea să cucerească Orientul Mijlociu

ACTUALITATE
Amazon vrea să cucerească Orientul Mijlociu

Cu toate că Amazon este unul dintre cei mai mari retaileri online din lume, nu are încă expunerea pe care și-o dorește în Orientul Mijlociu.

Se pare că Amazon a înțeles că în Orientul Mijlociu există o piață destul de importantă pe care gigantul online ar putea intra pentru a-și extinde operațiunile. Tocmai de aceea, retailerul are de gând să cumpere un important site de cumpărături online pentru a reuși să se afirme în această regiune.

Orientul Mijlociu are propriul site de tipul Amazon, ce este folosit de majoritatea celor ce fac cumpărături online în această regiune. Souq.com este site-ul de care Amazon se arată interesată: acesta are o penetrare foarte bună în Egipt, în Arabia Saudită, dar și în Emiratele Arabe Unite.

Investiția pe care Jeff Bezos și echipa sa ar putea să o facă în Orientul Mijlociu se ridică la aproximativ 1 miliard de dolari, costul achiziționării site-ului deja existent. Momentan, niciuna dintre părți nu a vrut să facă vreun comentariu cu privire la posibila achiziție, dar faptul că Bloomberg discută despre această preluare e un indiciu destul de concret cu privire la faptul că discutăm despre ceva mai mult ecât un simplu zvon.

Souq este un retailer important în Orientul Mijlociu, deoarece a lucrat la rezolvarea unor provocări care nu sunt atât de întâlnite în Statele Unite, dar și în alte țări unde Amazon are o prezență semnificativă. Inc.com, citată și de engadget.com, a realizat un profil al companiei acum câteva luni, arătând că site-ul a trebuit să creeze o nouă metodă de plată pentru Orientul Mijlociu, unde cardurile nu sunt omniprezente.

Astfel, utilizatorii pot cumpăra produse după ce alimentează un card pre-plătit, ce poate fi cumpărat din magazine fizice. Logistica este un alt capitol la care Souq a lucrat, deoarece în anumite zone, serviciile de livrare nu sunt foarte dezvoltate. Amazon ar putea oferi soluții în această privință.