Amazon vrea ca tu să urmărești filme online cu ochelari de realitate virtuală

Amazon vrea ca tu să urmărești filme online cu ochelari de realitate virtuală

Amazon lucrează la o inițiativă de a aduce realitatea virtuală  în casa ta. Gigantul american speră ca în viitor, clienții săi să vizioneze filme pe televizor cu ochelarii de realitate virtuală pe cap.

Amazon tocmai a făcut public pe site-ul de recrutări Glassdoor că este în căutare de un Senior Software Development Manager. Acesta va trebui să fie responsabil cu transpunerea filmelor din Amazon Video în formatul realității virtuale. Deși asta ar fi prima oară când Amazon decide să se implice în noul trend de divertisment video, e foarte probabil ca această inițiativă să meargă mai departe de o simplă aplicație, precum cea pentru Netflix.

Inițiativa celor de la Amazon este dezvăluită în detaliu în prima parte a descrierii jobului: ” Industria divertismentului evoluează rapid. Viitorul nu se va limita doar la experiențe pasive 2D. Echipa Virtual Reality va explora platforma și interfața necesară pentru a oferi povești cât mai captivante. Aceasta va include o platformă pentru a înregistra și reda experiențele oferite de echipa Virtual Reality”. Cum e de așteptat, Amazon nu a lăsat prea multe să se înțeleagă din acest anunț, însă speculațiile noastre nu sunt prea departe de adevăr.

Nu e chiar surprinzător că Amazon s-a decis până la urmă să facă un pas în direcția dezvoltării unui aparat propriu dedicat realității virtuale. Era doar o chestiune de timp până când Amazon lua în considerare așa ceva, dacă nu chiar puțin tardiv. Cum giganți precum Facebook sau Steam deja i-au luat-o înaintea lui Jeff Bezos, ar fi fost chiar puțin îngrijorător dacă firma sa ar fi ignorat în continuare trendul în creștere al realității virtuale.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI