17 aug. 2016 | 11:36

Amazon își pune serialele gratuit pe YouTube pentru a atrage abonați

ENTERTAINMENT
Amazon își pune serialele gratuit pe YouTube pentru a atrage abonați

Numărul serviciilor de streaming video a crescut semnificativ în ultimii ani, iar deși Netflix este pe primul loc, Amazon speră să dobândească o cotă cât mai mare de piață prin conținut original.

Cei mai mulți dintre noi asociază Amazon cu cel mai mare magazin online din lume. Deși se mândrește cu această performanță și sunt șanse foarte mici să piardă respectivul titlu, Amazon oferă și foarte mult conținut video abonaților la serviciului său premium – Amazon Prime Instant Video. De ceva timp, a început să ofere și posibilitatea abonării doar la librăria sa de conținut video.

Dacă aveți o fascinație pentru serialele americane, sunt șanse foarte mari să fi văzut deja și unele de pe Amazon, prin mijloace mai mult sau mai puțin legale. Pentru a atrage însă un număr important de abonați noi, compania americană și-a postat pe canalul propriu de YouTube și pe pagina de Facebook primele episoade la calitate HD ale celor mai importante seriale ale sale.

Multe dintre ele au primit deja numeroase premii, dacă sunt relevante pentru voi astfel de detalii. La prima vedere, serialele despre care vă puteți forma o părere prin intermediul primului episod sunt în număr de 10 și multe dintre ele sunt dedicate copiilor. Există însă și unele care sunt interzise minorilor. În orice caz, lista include The Man in the High Castle, Transparent, Red Oaks, Bosch, Mozart in the Jungle, Just Add Magic, Gortimer Gibbson’s Life on Normal Street, Tumble Leaf, Annedroids și Wishenpoof. Toate aceste seriale pot fi vizionate în întregime doar pe Amazon și este aproape imposibil să ajungă la diverse posturi TV sau pe alte servicii de streaming.

Episoadele pilot ale serialelor Amazon au mai fost disponibile gratuit în trecut, dar doar pe platforma companiei. Este prima oară când astfel de conținut de calitate este postat pe YouTube sau Facebook de către oficialii grupului. Rămâne doar să vedem dacă gestul va avea rezultatul scontat.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele