23 mart. 2016 | 17:55

Amazon are planuri secrete în legătură cu robotica, spațiul și inteligența artificială

ACTUALITATE
Amazon are planuri secrete în legătură cu robotica, spațiul și inteligența artificială

Nu e niciun secret că Jeff Bezos dorește să fie un pionier al zborurilor civile în orbita joasă a Pământului. Chiar și așa, implicarea Amazon în proiecte futurise ar putea schimba mult din ceea ce știm în legătură cu planurile de viitor ale gigantului american.

Conform celor de la Bloomberg, Jeff Bezos a organizat o întâlnire secretă în care a adus împreună experți în robotică, explorarea spațiului și ingineri cu experiență în dezvoltarea inteligenței artificiale. Întâlnirea s-a numit MARS și deși ai crede că Amazon plănuiește să meargă pe Marte odată cu nasa, abrevierea vine de la Machine-Learning (Home) Automation, Robotics and Space Exploration, în alte cuvinte: Conferința dedicată Învățării Automate, Roboticii și Explorării Spațiului.

Conform surselor celor de la Bloomberg, se pare că Jeff Bezos însuși a participat la această conferință din Palm Springs, unde se putea participa doar pe bază de invitații. Acesta se pare că a încercat să socializeze cu diferite companii cu experiență în robotică precum Toyota, sau institute de cercetare precum ETH Zurich sau chiar MIT.

Deși detaliile conferinței sunt un secret, cei la Bloomberg menționează că unul dintre subiectele discutate a fost echiparea roboților cu trăsături cât mai umane cu putință.

Deși un eventual plan de a robotiza cât mai mult din activitățile Amazon există, acesta tinde în prezent să ia forma livrărilor de pachete cu ajutorul dronelor, sau a roboților care sortează cutiile cu produse în uriașele depozite ale Amazon.

Deși toate acestea sunt lucruri relativ cunoscute, e  ciudat faptul că Bezos a preferat ca această întâlnire să rămână secretă. Ar fi interesant de văzut care ar fi cu adevărat planurile pe viitor ale Amazon, mai ales când șeful companiei este implicat în atâtea proiecte futuriste că ar putea fi catalogat cu ușurință un ”savant nebun”.