Alienware a lansat deja primul PC pentru Oculus Rift

Alienware a lansat deja primul PC pentru Oculus Rift

Cei de la Alienware au anunțat de curând primul lor PC creat special pentru Oculus Rift.

Odată cu anunțul că Alienware poate fi precomandat, oamenii au aflat că, pe lângă kitul special, vor avea nevoie și de un PC compatibil pentru a avea parte de cea mai bună experiență. Veștile, pentru moment, nu sunt foarte bune. Kiturile pentru realitate virtuală necesită PC-uri extrem de puternice și doar o mică parte a gamerilor din toată lumea se pare că îndeplinesc condițiile necesare pentru un dispozitiv precum Oculus Rift.

Dacă aveți, însă, 1.200 de dolari pe care sunteți dispuși să-i cheltuiți în prezent, trebuie să știți că Alienware a anunțat primul său PC construit special pentru a funcționa cu Oculus. Lista sa de specificații include un procesor Intel Core i5-6400 din ultima generație, o placă video Nvidia GeForce GTX 970 și 8GB RAM. Pentru cei 1.200 de dolari, după cum menționează și Engadget, veți primi doar PC-ul . În cazul în care vreți să includeți și un Oculus Rift, prețul total va crește la 1.800 de dolari. PC-ul poate fi cumpărat de aici.

Doar 13 milioane de PC-uri din toată lumea vor îndeplini cerințele necesare kit-urilor pentru realitate virtuală în anul 2016. Dacă este să ne luăm după datele furnizate de Gartner, agenție citată și de publicația Blooomberg, asta ar însemna doar 1% din totalul calculatoarelor care vor fi folosite pe parcursul acestui an.

Pentru moment, singurele kit-uri disponibile sunt Google Cardboard și Samsung Gear VR. Pe parcursul anului, însă, vom vedea Oculus Rift, HTC Vive și Sony PlayStation VR. Anul acesta ar putea fi vândute în jur de trei milioane de kit-uri, însă până în 2020, se estimează că numărul acestora va ajunge la 30 de milioane.

Citește și: