PNL, cu ”mâna întinsă” pe Internet: cum vrea să strângă banii de campanie pentru alegerile locale

PNL, cu ”mâna întinsă” pe Internet: cum vrea să strângă banii de campanie pentru alegerile locale

În plină campanie electorală, Partidul Național Liberal își propune să strângă banii pentru promovarea candidaților la alegerile locale 2016 pe Internet. 

Partidul Național Liberal îşi propune să strângă online banii necesari pentru finanţarea alegerilor locale din acest an. Pentru a-și atinge scopul, formațiunea a lansat un proiect pe Sprijina.ro, o ”platformă apolitică, ce încurajează transparența și egalitatea pentru toate partidele politice ce doresc să apeleze la crowdfunding ca metodă alternativă de finanțare”, după cum se arată într-un comunicat oficial.

Cu toate că suntem deja obișnuiți cu ideea de crowdfunding, mulțumită unor proiecte răsunătoare care au luat naștere pe platforme de crowdfunding precum Indiegogo sau Kickstarter, e cel puțin ciudat să-i vedem pe politicienii români cum se străduiesc din răsputeri să adune sume de bani enorme.

Totuși, proiectul PNL nu este primul din sfera politică înscris pe platforma de crowdfunding. În prezent, mai este activ și Sprijină România Unită, inițiat de Partidul România Unită, formațiune independentă condusă de deputatul Bogdan Diaconu. Prin intermediul platformei de crowdfunding, Asociația ”Demos” și-a propus să strângă 1 milion de lei, sumă necesară pentru finanțarea Partidului România Unită în campania electorală pentru alegerile locale 2016. Până în prezent, inițiativa a atras finanțări în valoare de peste 2.066 de lei și va mai fi activă încă 58 de zile.

E amuzant cum se dau peste cap fondatorii platformei sprijina.ro țin să specifice în fiecare paragraf că site-ul este apolitic și ”neaservit”. ”Finanțarea prin crowdfunding atrage tot mai mulți adepți, chiar și din sfera politică. Încă de la lansarea platformei, aceasta a inclus 28 de secțiuni pentru toate tipurile de proiecte, inclusiv cele din domeniul politic, pentru că Sprijina.ro este o platformă independentă, neaservită, ce încurajează transparența și egalitatea între partide. Ne dorim ca și alte formațiuni să apeleze la crowdfunding pentru finanțarea campaniei electorale, pentru că așa au mai multe șanse să câștige mai ales încrederea electoratului tânăr, care pune un accent deosebit pe transparență”, declară Remus Pakei, Project Manager Sprijina.ro

Suma pe care vor să o obțină reprezentantii PNL prin Sprijina.ro se ridică la 500.000 lei, iar banii trebuie colectaţi în termen de 29 de zile.

Din proiectul PNL de pe sprijina.ro aflăm următoarele: 

”PNL are nevoie de sprijinul tău! Suntem în prag de campanie electorală și avem nevoie de suport pentru a putea câștiga o bătălie pentru prezent și pentru viitor. Transparență decizională, libertate de expresie și consultare publică, domnia legii, încurajarea antreprenoriatului, eficiență în politici locale. Fii alături de noi în efortul nostru de modernizare a societății! Donează pentru viitor!

Una dintre diferențele dintre politica de dreapta și cea de stânga este aceea că cea dintâi recomandă cultura donației, în timp ce a doua impune impozite mari pentru o administrație falimentară. Cea care până acum ți-a luat banii pentru a-i face pierduți în rețele ale corupției. Acum este momentul în care poți dona pentru a evita politicile scumpe și falimentare ale stângii. Acum, pentru că vrei tu, poți susține financiar o campanie al cărei scop final este lupta împotriva corupției, eficientizarea administrației locale și implementarea unor politici locale coerente.

Strângem bani prin intermediul donațiilor în primul rând pentru că este în regulă să ceri sprijin, pentru că este în regulă să donezi și pentru că e bine să se știe câți bani au fost strânși din donații. Este o formă de a practica transparența și de a o promova pe piața finanțărilor. Donează pentru ceea ce crezi!”

Puteți dona aici.

pnl-pentru-viitor_Nx7SbQDK

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI