Acum poți realiza fotografii reușite cu ajutorul inteligenței artificiale

Acum poți realiza fotografii reușite cu ajutorul inteligenței artificiale

Microsoft a creat o aplicație care se folosește de inteligența artificială pentru a-i ajuta pe utilizatori să obțină cele mai bune cadre.

În ziua de azi, există numeroase aplicații care vă pot ajuta să obțineți fotografii de înaltă calitate. Însă mulți dintre utilizatori nu sunt dispuși să petreacă foarte mult timp editând imagini, pentru a obține cele mai bune rezultate. Microsoft a observat acest lucru și a lansat de curând un nou software extrem de interesant. Se numește Pix și se folosește de inteligența artificială pentru a ușura misiunea fiecărui utilizator în parte.

Potrivit celor de la Gizmodo, compania din Redmond a avut destul timp la dispoziție pentru a se specializa în acest domeniu. După cum probabil vă amintiți, Microsoft a lansat în trecut aplicații precum Selfie sau Hyperlapse. În Pix, Microsoft a inclus toate cunoștințele acumulate de pe urma acestor experiențe, iar rezultatul este una dintre cele mai simple aplicații pentru fotografii disponibile pe piață în acest moment.

Microsoft Pix

De fiecare dată când un utilizator încearcă să realizeze o fotografie cu Pix, aplicația înregistrează, de fapt, zece cadre. Dintre acestea, le selectează pe cele mai reușite trei imagini, în funcție de câteva criterii, printre care se numără compoziția și direcția în care privește o persoană. Celelalte șapte cadre, care nu au fost selectate, sunt folosite în cadrul post-procesării, iar după aceea sunt șterse pentru a nu ocupa spațiu pe dispozitiv.

După ce selectează cea mai bune imagine, Pix începe să modifice diverse elemente pentru a o îmbunătăți. Astfel, aplicația modifică expunerea, balansul de alb și multe alte lucruri. Întotdeauna, primele elemente îmbunătățite vor fi figurile oamenilor din imagine. Aplicația încearcă să se folosească și de funcția Live Photos a celor de la Apple, însă rezultatele nu sunt impresionante.

Pentru moment, Pix este disponibilă doar pe iOS. Gizmodo menționează că dezvoltatorii au de gând să lanseze și o versiune pentru Android, însă nu știm exact când va apăra aceasta.

FOTO Gizmodo

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: